Un bărbat de succes știe ce să îmbrace la un interviu – Greșeli de neiertat la prima întâlnire cu viitorul angajator

În cadrul unui interviu, prima impresie contează în mod deosebit, iar aceasta se formează în primele secunde. Acesta este motivul pentru care apariția ta trebuie să fie impecabilă. Este esențial să respecți dress code-ul viitorului loc de muncă, dar și câteva reguli de vestimentație, care să inspire modestie și profesionalism. Un bărbat de succes are mereu în vedere aceste lucruri și știe că aparențele trebuie să egaleze capacitățile intelectuale.

Bianca Frazier spunea: „Dress how you want to be addressed”, adică să te îmbraci în funcție de cum ai vrea ca oamenii din jur să ți se adreseze, ce imagine a sinelui vrei să proiectezi în jurul tău. Nimic mai simplu! Vrei să fii respectat? Îmbracă-te cu respect față de tine însuți și pregătește-te astfel pentru succes!

Iată câteva greșeli vestimentare pe care un bărbat de succes trebuie să le evite cu ocazia unui interviu important:

1. Nu uita să studiezi dress code-ul locului de muncă pentru care ai aplicat!

E important să te conformezi la cerințele vestimentare ale viitorului loc de muncă, nu doar pentru a nu face notă discordantă cu atmosfera conturată de acesta, dar și pentru a demonstra că înțelegi așteptările, cultura și domeniul de activitate în care te vei implica. Fie că este vorba despre un job în vânzări sau la o bancă, vei demonstra că ești deja angajat în spiritul echipei. Dacă nu ești sigur care sunt regulile vestimentare ale acelui job, caută indicii pe internet, pe site-ul lor oficial sau încearcă să deduci nivelul de sofisticare din modul în care a decurs discuția telefonică sau corespondența prin e-mail de dinaintea interviului.

2. Eleganța nu este obligatorie, dar decența este cu siguranță!

Nu trebuie să te îmbraci cu articole scumpe pentru a face o primă impresie bună și nu trebuie să inunzi încăperea cu cel mai scump parfum. Deși este indicat să te îmbraci cu rafinament, o ținută luxuriantă nu va fi apreciată. Așadar, nu apela la costume opulente sau culori stridente, ci mai degrabă, la o ținută smart casual sau business casual, în care să te simți confortabil și încrezător. Cu asta nu poți da greș!

3. Accesorizarea trebuie să fie minimală!

Nu este recomandată o accesorizare stridentă sau abundentă, chiar dacă în viața de zi cu zi o preferi sau consideri ca te reprezintă un astfel de stil. Este important să lași angajatorul să te cunoască, dar asta nu înseamnă să depășești limitele distincției dintre profesie și viața privată. Optează pentru un ceas simplu, preferabil din piele. Va spune multe despre punctualitatea ta.

La acest capitol poți include și încălțămintea, pentru ca aceasta poate schimba cu totul tonul vestimentației. O pereche de ghete de la Massini.ro te poate pune într-o lumină bună dacă știi să o asortezi corect. Încălțămintea din piele este cea mai indicată pentru astfel de ocazii și nu numai. Profesionalitatea poate fi reflectată și prin calitatea produselor pe care le pui în evidență.

Ținuta pe care o compui pentru viitorul interviu va reflecta nivelul cunoștințelor pe care le ai față de compania sau firma în discuție, dar va sublinia și nivelul de rafinament și respect pe care îl ai față de tine însuți. Nu pune succesul sub semnul întrebării! Îmbracă-te ca și cum l-ai fi obținut deja!

Sursa: pexels.com

Partajează acest conținut:

Publică comentariul

You May Have Missed