Avem pe la noi cateva statiuni de ski (snowboard, saniuta, capac de WC, etc). Unele cunoscute – mai ales cele de pe Valea Prahovei, altele mai putin cunoscute – Parang sau Straja, de exemplu.

Totusi, se intampla de multe ori sa avem statiunile astea ocupate cu mult sub capacitatea de cazare/distractie…

Si, totusi, nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreun panou publicitar cu “Vino la Sinaia, avem cea mai buna zapada!” sau “Predeal – cei mai simpatici salvamontisti“.

Adica… mie mi se pare ca este, totusi, un mediu concurential. Intr-adevar, cand e de mers la dat cu placa, se alege statiunea care are mai multa zapada (sau cei mai putini bolovani), dar… totusi, ma uit la vecinii bulgari (sa nu ma apuc sa vorbesc despre austrieci) si ii vad cum se agita ca sifonul… oferte peste oferte, reclame peste tot, colaborari misto cu agentiile de turism (inclusiv) de la noi…

Si dupa ce ma uit la bulgari intorc din nou privirea la Valea Prahovei si la atitudinea de-aci: Avem munte, daca vrei sa ajungi la noi… bine. Daca nu… hai lasa.

Dar nu vad eforturi in a atrage turistii pe tarlaua lor… si ma gandesc ca mai multi turisti inseamna parcari pline, pensiuni si hoteluri pline, partii pline. Si toate astea ar insemna bani la buget pentru primariile respectivelor orase.

Si-atunci nu ar fi normal sa se concureze in a atrage banii astia? Zic si eu…

SURSA: http://www.cabral.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…