Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Strat consistent de zăpadă pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga

Strat consistent de zăpadă pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga

4 min read
0
0
173

Pârtiile din staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga îi aşteaptă, pentru prima dată în acest sezon, pe turiştii care doresc să îşi petreacă weekend-ul la munte cu un strat consistent de zăpadă, relatează Agerpres.

Potrivit şefului formaţiei Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, în această staţiune şapte pârtii, respectiv Valea Dorului 1 şi 2, Variantă, Valea Soarelui 1 şi 2 şi Lăptci 1 şi 2, oferă condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă măsurând 30-40 de centimetri.

Deocamdată, însă, instalaţiile pe cablu care deservesc aceste pârtii sunt oprite din cauza vântului puternic, acesta bătând, pe munte, cu o viteză de 80-90 de km/oră.

Singurele instalaţii pe cablu care funcţionează la Sinaia sunt telegondola, care urcă la Cota 1.400, şi telecabinele, dar, dacă vântul se înteţeşte, acestea din urmă vor fi oprite.

Şi telecabina de la Buşteni, care urcă până pe Platoul Bucegi, la Babele, este oprită din cauza vântului puternic.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că telecabina este oprită de miercuri, deoarece vântul bate în rafale puternice, astfel că turiştii nu ar putea fi transportaţi în condiţii de siguranţă.

Starea vremii nu afectează funcţionarea telescaunului care deserveşte pârtia Kalinderu 1, din staţiune, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, stratul de zăpadă măsurând 30 de centimetri.

De asemenea, turiştii se pot distra şi în Fun Park-ul amenajat la baza pârtiei şi în care funcţionează o pârtie de schi pentru începători, o sanie-tobogan, un carusel şi o bandă de tubbing, dar şi pe pârtia de sanie amenajată în partea superioară a pârtiei Kalinderu 1.

La Azuga, toate instalaţiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola, funcţionează, iar pârtiile Cazacu şi Sorica oferă un strat consistent de zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Conform datelor oferite de către administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, în această staţiune se schiază pe toată lungimea pârtiei Sorica, unde stratul de zăpadă variază între 15 şi 80 de centimetri, în timp ce Cazacu rămâne practicabilă în partea inferioară, stratul de zăpadă fiind de 20-80 de centimetri.

SURSA: http://www.romanialibera.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…