Home Breaking News Stiri interne Un mic popas la sfârşit şi-nceput de veac

Un mic popas la sfârşit şi-nceput de veac

3 min read
0
0
566

„DESTINE ÎN OGLINDĂ

de Maria Dohotaru

 
Multe flori răsar pe lume,
Cin’ le  ştie câte-mi sunt?
De-or rodi, lăsa-vor nume
Şi urmaşi pe-acest pămnt…

În faţa mea se află o carte cu titlul „DESTINE ÎN OGLINDĂ”  scrisă de Maria Dohotaru, care-i îndrăgostită de literatură din cei mai fragezi ani ai copilăriei. În paginile acestei „confesiuni de credinţă” se ascud bijuterii neasemuit de frumoase, pe care autoarea le-a şlefuit cu raza ochilor, puterea minţii şi iubiirea sufletului.

Le-a  înnobilat cu cele mai dragi amintiri din copilărie (când păştea pe islaz gâştele, oile, caprele şi o ajuta pe măicuţa ei la treburile gospădăreşti), apoi a ridicat cortina anilor tumultoşi ai tinereţii, când a cunoscut farmecul şi muzicalitatea literelor din cărţile pe care le descoperea că-i sunt primii ei prieteni adevăraţi şi, nu în ultimul rând, creionează adolescenţa clocotitoare prin care a trecut cu zâmbetul pe buze, când iubirea pătimaşe o-nvăluieşte cu atâta pasiune… şi merge senină (tot înainte cu încredere în bunul Dumnezeu şi speranţa că va reuşi în viaţă) trecând de la stadiul codanei zvăpăiate, la postura de mamă devotată.

O vedem  muncitoare conştiincioasă în hala de fabricaţie unde se executau piese pentru aparatele de măsură şi control, iar la sfârşit de program alerga cu sufletul la gură, topindu-se de dor pentru pruncul care o aştepta (o copilă şi ea ce încă nu păşise peste pragul maturităţii) ca, în final, întreaga activitate să şi-o dedice familiei şi unei lupte neîncetate de afirmare, de-a fi din ce în ce mai performantă, până atinge gradul de meneger stimat şi apreciat al Societăţii Comerciale „MAGIC PRINT S. R .L. – Oneşti în editarea şi tipărirea de sfântă CARTE, FERICE DE CEL CE TRE SCRIE!”

Scriitor-compozitor
Marin Voican-Ghioroiu
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…