Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Muzeul Antipa se redeschide sâmbătă. Biletul costă 20 de lei

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 21.158 afisari

După aproape trei ani în care a fost închis pentru modernizare, muzeul Antipa îşi redeschide porţile pentru vizitatori. Exponatele sunt puse în lumină de un sistem modern de prezentare, iar în incita muzeului se proiectează documentare, există 66 de infotouch-uri, plasme şi diverse sisteme interactive.

Intrarea costă 20 de lei, iar programul de vizitare este de marţi până duminică, în intervalul 10.00-20.00 (la ora 19.00 intră ultimul vizitator).

Proiecţii cu uriaşii mărilor şi ai oceanelor

Exponatele, deşi în mare parte sunt cele vechi, au fost reorganizate şi s-au realizat diorame noi (diorama este reprezentarea spaţială a unui peisaj, care, sub efectul unui joc de lumini, dă impresia realităţii). Din cele 30 de diorame expuse în muzeu, cinci sunt aşa cum le-a realizat savantul Antipa, 18 menţin tema creată de acesta, iar restul sunt noi.

Proiecţii interactive

Unul dintre cele mai impresionante puncte din muzeu este casa scării de la parter, pe al cărei tavan sunt proiecţii cu uriaşii mărilor şi ai oceanelor. La fel de spectaculoase sunt proiecţiile interactive din sala destinată anatomiei omului, domul de proiecţie a boltei cereşti şi sala de paleontologie cu pardoseală transparentă sub care se află fosile.

Exponate noi

La punctele de odihnă există mese cu programe interactive, de unde pot fi accesate informaţii despre exponate. Pe lângă procesul de modernizare prin care a trecut, muzeul s-a şi îmbogăţit cu exponate noi, trofee de vânătoare donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu: un leopard, un şacal, un babuin, un pui de focă, o marmotă etc.


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 15 sept. 2011 in Stiri interne. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

1 Comentariu for “Muzeul Antipa se redeschide sâmbătă. Biletul costă 20 de lei”

  1. rebeca

    misto vreau sa merg la antipa sambata

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.