Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Vacanta continua pentru cei care sarbatoresc pe rit vechi

Vacanta continua pentru cei care sarbatoresc pe rit vechi

4 min read
0
0
172

Aglomeratie pe partii la Busteni si Azuga

Partiile din statiunile prahovene Busteni si Azuga sunt aglomerate, in primul weekend cu zapada consistenta din acest sezon, spre deosebire de Sinaia unde acestea sunt libere, deoarece instalatiile pe cablu care le deservesc sunt oprite din cauza vantului puternic. Astfel ca, cei care petrec Revelionul pe rit vechi se pot bucura din plin de zapada.

Potrivit administratorului partiei Kalinderu din Busteni, Ion Vasilescu, cel putin o mie de turisti se afla, sambata, pe Kalinderu 1, pe partia de sanie si in Fun Park-ul amenajat in apropiere in care functioneaza o partie de schi pentru incepatori, o sanie-tobogan, un carusel si o banda de tubbing.

‘Este aglomeratie mare aici, la noi. Copiii de la sase scoli de schi, dar si parintii lor sunt pe partie si se distreaza. Azi avem si festivitatea de premiere si o sa fie foarte frumos. Cel putin o mie de turisti sunt pe partii si in parcul de distractii’, a declarat, pentru AGERPRES, Vasilescu.

Telecabina de la Busteni, care urca pana pe Platoul Bucegi, la Babele, este oprita si sambata, din cauza vantului care bate cu putere, impiedicand transportarea turistilor in conditii de siguranta.

De asemenea, aglomeratie este si pe partiile Sorica si Cazacu din Azuga, aproximativ o mie de turisti practicand aici sporturi de iarna. Administratorul domeniului schiabil din statiune, Vasile Richea, a precizat ca instalatiile pe cablu functioneaza fara probleme, iar stratul consistent de zapada ofera conditii excelente de schi.

La Azuga se schiaza pe toata lungimea partiei Sorica, unde stratul de zapada variaza intre 15 si 80 de centimetri, in timp ce Cazacu ramane practicabila in partea inferioara, unde stratul de zapada este de 20-80 de centimetri, informeaza agerpres.

Potrivit sefului formatiei Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, in aceasta statiune sapte partii, respectiv Valea Dorului 1 si 2, Varianta, Valea Soarelui 1 si 2 si Laptci 1 si 2, ofera conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, stratul de zapada masurand 30-40 de centimetri.

Turistii nu pot ajunge, insa, pe aceste partii, deoarece instalatiile pe cablu care le deservesc sunt in continuare oprite din cauza vantului puternic. Singurele instalatii pe cablu care functioneaza in Sinaia sunt telegondola, care urca pana la Cota 1.400, si telecabinele.

SURSA: http://www.ziarmm.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…