Home Verde Crud, în acțiune

Verde Crud, în acțiune

10 min read
0
0
293

Platou-Izvor, Izvor, Clăbucet şi Prundului, în haine de primăvară

Vlad Oprea: „Sinăienii vor să fie în continuare mândri de oraşul lor. Cartierele arată bine.”

„Verde Crud” i-a mobilizat pe sinăieni să participe la acţiunile de curăţare şi salubrizare a zonelor dintre blocuri şi de pe străzi. Campania a debutat în cartierul Platou-Izvor, apoi a continuat în Izvor, Prundului şi Clăbucet. Timp de mai multe zile, gospodarii au amenajat grădinile din faţa blocurilor şi au curăţat tot spaţiul verde. Momentul premierii, ca şi anul trecut, a adus mare bucurie celor care au amenajat cele mai frumoase grădini. Câştigătorii au primit diplome şi premii constând în flori şi seminţe.

Primarul Vlad Oprea în cartierul Izvor oferind premii participanților la campania Verde Crud

Grădinile frumoase au fost premiate

Grădinile, locurile de joacă şi balcoanele blocurilor din cartiere s-au primenit în haine de primăvară. Sinăienii au ieşit cu mic cu mare şi s-au implicat activ în acţiunile de salubrizare şi amenajare a spaţiilor din zonele în care locuiesc.

Aşa cum a promis, Vlad Oprea a fost prezent în mijlocul cetăţenilor din Platou-Izvor şi din Izvor pentru a le înmâna premiile, dar şi pentru a le asculta păsurile. „Mă bucur foarte mult să văd că oamenii sunt determinaţi să facă curăţenie, iar oraşul începe să arate bine, să intre bine în primăvară. Chiar dacă este un an greu, oamenii s-au implicat activ, iar sinăienii vor să fie în continuare mândri de oraşul lor. Cartierul arată bine. Au curăţat coastele, au refăcut zonele verzi, parcurile. Dacă până acum era nisip pe stradă, erau gunoaie multe, lumea s-a implicat şi la casele particulare şi la blocuri. Ca în fiecare an, vreau să-i stimulăm pe cei care sunt entuziaşti, inimoşi, chiar dacă locul este domeniu public. Sper ca în toate celelalte cartiere lumea să fie la fel de determinată, să pună întrebări. Au fost întrebări legate de preţul apei, până la micşorarea pensiilor şi majorarea preţurilor. Oamenii, pe bună dreptate, au probleme. O parte dintre acestea pot fi rezolvate de noi, altele nu, dar important este să le spunem, să comunicăm cu ei”, a spus primarul.

Mulţi locuitori au venit şi cu sugestii pentru păstrarea curăţeniei. Grigore Ion: „Este o iniţiativă lăudabilă. M-am implicat în curăţenia în jurul blocului. Am plantat patru meri, un corcoduş şi flori. Această floare primită o voi pune în balcon, să o admir şi mă voi mândri cu ea. Anul trecut, împreună cu soacra mea ne-am străduit să avem lângă bloc o grădiniţă frumoasă. În jur este parcul copiilor şi trebuie să se vadă frumos. Acest părculeţ este destul de mic pentru numărul de copii din cartier. Cred că ar trebui să fie un responsabil cu acest părculeţ şi, de ce nu, un program, cu o inscripţie pe care să scrie cine are acces şi între ce ore. Mulţi distrug locul de joacă al copiilor.” Marin Valeria: „Am primit o diplomă şi floare pentru mine şi vecinii mei, pentru curăţenia făcută în această campanie. Este foarte frumos gestul de a acorda flori şi premii. Este o motivaţie pentru toţi oamenii de la bloc.” Moja Mihai: „Este o iniţiativă foarte bună, ne stimulează mai mult pentru a participa la această acţiune. Este un lucru care e bine să continue. Oraşul rămâne mai curat în urma acestei campanii, pentru că peste tot s-a făcut curăţenie.”

 

Primarul a răspuns cetăţenilor printre diplome şi flori

Campania Verde Crud 2011Curăţenie ca la carte au făcut şi locuitorii din Izvor. Şi aici, cei mai gospodari au primit diplome şi ghivece cu flori pentru cele mai frumoase grădini. Locuitorii cartierului sunt încântaţi de rezultatul muncii lor şi, de la an la an, par şi mai ambiţioşi.

„Nu sunt foarte multe probleme în Izvor şi unele chiar pot fi rezolvate. Mai este nevoie de pământ pentru grădini, de ceva garduri. De asemenea, oamenii sunt nemulţumiţi că unele locuri de joacă pentru copii sunt devastate şi am anunţat Poliţia Comunitară să patruleze mai des prin cartier, pentru a-i depista pe cei care fac aceste lucruri. O altă problemă ridicată de oameni a fost strada Walter Mărăcineanu, care este stricată. Pot spune că anul acesta, până în toamnă, vom asfalta şi această stradă”, a spus primarul.

Campania Verde Crud 2011 in cartierul IzvorGheorghe Popescu: „Este bine, pentru că fiecare îşi face curăţenie în faţa blocului şi pune flori. Eu am grijă de grădina mea în fiecare zi. Oraşul va fi mai curat în urma acestei campanii.” Dobre Victor: „Este o iniţiativă bună. Cartierul este mai curat şi mai frumos, datorită muncii noastre, nu aşteptăm să vină alţii să ne facă curat. Eu mă mândresc cu grădina mea care este la fel de frumoasă în fiecare an.”

Ducu Ioana: „Am o grădină frumoasă, cu foarte multe flori. Sunt foarte bucuroasă că am primit diplomă şi floare, mi-a făcut o deosebită plăcere. Domnul primar a fost întotdeauna atent cu noi bătrânii.”

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…