Home Violeta Dumitru a castigat medalia de argint la Cupa Europei de la Sarajevo

Violeta Dumitru a castigat medalia de argint la Cupa Europei de la Sarajevo

3 min read
0
0
224

Argint de Sarajevo. Judoka prahoveană Violeta Dumitru a cucerit medalia de argint la Cupa Europei, competiţie disputată week-endul trecut în Bosnia-Hertegovina. Sportiva de la CS Steaua Petrom Ploieşti şi-a trântit la rând adversarele. Main întâi a trecut de sportivele din Slovenia şi Serbia dar nu şi de adversara din Polonia. Cea care i-a răpit, la categoria 48 de kilograme, cea mai strălucitoare medalie. Totuşi argintul i-a adus Violetei 30 de puncte în clasament individual şi o clasare în primele 10 sportive ale Europei. La competiţie au concurat peste 300 de sportivi din 24 de ţări.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9c6X-y4_L1U

Judo-ul ploiestean continua sa se remarce la nivel international. Astfel, in perioada 1-3 aprilie, la Sarajevo, in Bosnia Hertegovina, sportiva prahoveana Violeta Dumitru (in foto, prima din stanga), de la CS Steaua Petrom Ploiesti, a avut un parcurs foarte bun la Cupa Europei pentru seniori. La competitie au fost prezenti 314 de sportivi din 24 de tari. Violeta a concurat la categoria 48 de kg, invingandu-le, in ordine, pe Anja Stangar, din Slovenia, si pe Ljiljana Savanovic, din Serbia, in drumul sau spre marea finala, in care s-a confruntat cu poloneza Ewa Konieczny. Sportiva ploiesteana a pierdut in ultimul act, adjudecandu-si, in cele din urma, medalia de argint. In urma acestui rezultat, Violeta Dumitru a acumulat 30 de puncte in clasamentul european, urcand pana pe locul al optulea in ierarhia provizorie. De mentionat ca, la categoria 48 de kg, cea de-a doua participanta din Romania, Diana Kovacs, a castigat medalia de bronz, dupa victoriile din recalificari, fiind invinsa, in primul tur, chiar de catre poloneza Ewa Konieczny.
Medalii pentru Romania au mai castigat Loredana Ohai (argint, la categoria 57 kg), Alexandru Nedelcu (argint, la categoria 100 kg), Daniel Natea (bronz, la categoria +100 kg), Claudiu Lazea (bronz, la categoria 60 kg), Adrian Daroti (bronz, la categoria 73 kg).
Petre APOSTOL

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…