Home Târgul cu bunătăţi de Paşti

Târgul cu bunătăţi de Paşti

4 min read
0
0
283

Weekend-ul următor va avea loc prima ediţie a Târgului cu Bunătăţi de Paşti din municipiul Câmpina. Peste 40 de producători tradiţionali şi meşteşugari vin în parcul „De la soldat” să ofere brânzeturi, carne de oaie şi porc, cozonaci, prăjituri şi plăcinte, gemuri, turtă dulce şi palincă. Tocmai de la Baia Mare vor sosi la Câmpina comercianţi ce oferă coşuleţe împletite, oale, dar şi ouă încondeiate pentru masa de Paşti. Târgul cu bunătăţi îi aşteaptă pe câmpineni şi nu numai, cu oferte variate şi preţuri pentru toate buzunarele.

“Târgul cu Bunătăţi” se va opri în acest week-end la Câmpina, în centrul civic „la soldat”, în perioada 8-10 aprilie, cu aceeaşi producători tradiţionali, dintre cei care fac produse romaneşti “ca la mama acasa” si meşteşugari iscuţi care au încântat sinăienii şi turiştii care au trecut prin Sinaia, săptămâna trecută.
Coşurile vor fi încărcate de brânzeturi de la Bran, preparate din carne de oaie şi porc de la Lăpuşel si Miercurea Ciuc, cozonaci, ciocolată de casa din Arad, gemuri şi dulceţuri argesene, miere, vin şi palincă de Zalău, vestita turtă dulce din Bascov, pâine, fructe uscate, kurtos şi delicioasele langoşi.
Ca şi la Sinaia, meşteşugarii din Corund care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, bucovinenii care încondeiază ouă sau care pictează minunat icoane pe sticlă, dar şi cei care ţes vestitele ii de Breaza, nu vor lipsi de la târg.
Un sprijin substanţial l-am avut din partea Primăriei Municipiului Câmpina, alături de Consiliul Local Câmpina, iar parteneriatul cu Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale Sălaj ne va aduce producătorii adevaraţi şi în viitoarele ediţii.
„Târgul cu Bunătăţi” va poposi în periada 20-23 aprilie şi în Ploieşti la Galeria real, care ne este partener în organizarea la Ploieşti, incepând cu această ediţie, lună de lună, a târgului de produse tradiţionale româneşti şi meşteşugăreşti.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…