Home Breaking News Stiri Exclusive Viorel VINTILA – “Ce este barfa?”

Viorel VINTILA – “Ce este barfa?”

5 min read
0
0
646

Motto: „Chiar dacă tu nu ştii, de multe ori tu poţi fi subiectul bîrfelor de tot felul care circulă în tot oraşul.OVIDIU

Ce este barfa?

A vorbi mult si fara rost, a trancani  non-stop, a flecari pana la epuizare, a palavragi, a cleveti, a blama , a detracta, a defaina, a huli si a musca de zona fesiera pe cel de langa tine sau cel mai departe de tine.

Barfa, acest telefon fara fir, circula cu o viteza naucitoare si atinge un numar mare de ascultatori, care la randul lor preiau informatia si o dau mai departe maselor doritoare si devoratoare de cancan si barfa.

Sunt persoane care manifesta un talent deosebit, au o predilectie malefica si patetica pentru asemenea discutii care au ca scop blamarea si ponegrirea celui de langa tine…barfa se naste din invidie si dupa opinia psihologilor sunt manifestrai a unor personalitati problematice, unde „self esteem”( increderea in sine) este undeva trasa pe linie moarta. Exista mai multe tipuri de barfa:

– barfa mondena – unde paparazii si ziarele de cancan, ataca tot ce este VIP sau vedeta.

– barfa politica -ziarele si televiziunile clevetesc pana la epuizare pe seama politicienilor

– barfa de bloc – vecinul de sus, este vizat de catre vecinul de jos, sau viceversa…

– barfa la munca – unde colegii de birou se intrec in cleveteli si ranchiune;de regula sunt vizate femeile frumoase si eventualele escapade ale sefilor cu subalternele. Se spune ca o femeie ocolita de barfa nu se mai poate considera o femeie frumoasa, este deja expirata…

-barfa prietenilor – Prieteni se barfesc intre ei pe diferite teme…fie ea financiara, profesionala sau emotionala. Care pe care a mai cucerit, ce masina si-a mai cumparat ala sau care cu care s-a mai „cuplat”.

-barfa rudelor – aici e o barfa dura si chiar si fratii intre ei se musca de fund si se barfesc unei terte persoane…

In fapt, barfa este arma mojicului, a celui care incearca sa abata atentia de la sine catre ceilalti pe care ii uraste …barfitorul se focuseaza asupra „ victimei”, a celui pe care il uraste si il invidiaza, cautand cu toate mijloacele machiavelice sa propage ura, minciuna si invidia despre „victima” in urechea ascultatorilor de cleveteli, gadilandu-i „ciocanelul si nicovala”, cu barfe care dau sentinte si condamna. In prim plan se afla „victima”care este subjugata de catre barfitor, el incercand sa iasa la suprafata si sa dovedeasca ca este mai tare si mai bun decat cel barfit.

Barfa insa poate atinge cote inalte, cand intervine calomnia si denigrarea persoanei atacate. Chiar daca mai tarziu se va dovedi ca persoana in cauza a fost atacata si denigrata fara motiv, o pata va ramane intotdeauna pe imaginea celui asaltat si denigrat.

Barfa este un mod de manipulare folosit de multi, care are la baza o invidie si o ura viscerala, daca este folosita cu scopul de a denigra si calmnia pe cineva nevinovat. Unii traiesc din barfa si nu pot trai fara barfa…barfa este ceva nociv, dar care din pacate nu poate fi tratata cu niciun vaccin sau antibiotic…rezista si va rezista, forever! Daca nu esti barfit, nu existi…

Viorel VINTILA

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…