Home Viorel VINTILĂ – Viaţa ca o vacanţă

Viorel VINTILĂ – Viaţa ca o vacanţă

15 min read
0
1
385

Balul Mărtişorului organizat in Sacramento, USA de către Viorel Nicula si revista Mioriţa, a reunit artişti de valoare din România in frunte cu Gheorghe Gheorghiu. Gigi, cum îi spun prietenii, a rămas acelaşi romantic incurabil, un menestrel sensibil al secolului XXI,  a cărui muzică uneşte suflete, răscoloşte nostalogii si stărneste pasiuni. Gigi Gheorghiu se află într-un lung periplu muzical in SUA şi în Canada care a început in 12 ianuarie şi s-a terminat pe 15 aprilie. Un adevărat tur de forţa de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite şi Canadei, cu spectacole in peste 20 de oraşe din Statele Unite şi Canada pentru românii plecaţi in căutarea unui destin mai fericit, care însă nu-şi pot uita originile şi minunata muzică românească care în clipe de restrişte este un adevărat balsam al sufletului.

Muzica artistului Gheorghe Gheorghiu , care recent a împlinit 35 de ani de carieră, de la debutul său pe scena muzicală cu ocazia Cenaclului Flacăra, are un mesaj simplu: dragostea pentru oameni. Gigi şi-a păstrat acelaşi timbru vocal cald şi sensibil de la debutul său, care continuă să bucure sufletele romănilor iubitori de muzică de calitate.

Am fost la spectacolul din Sacramento unde alaturi de alţi români am mâncat româneşte (mici, savarine si cremşnit), am dansat româneste, am cântat româneşte, un loc unde cu toţii ne-am simţit pentru patru ore ca acasă în România. Daca noi nu am ajuns in România, Gheorghe Gheorghiu împreuna cu Autentic, Bambi si Cristi Faur, ne-au adus România aici la noi in State, in Sacramento, mai aproape de sufletele noastre. În periplu său muzical, Gigi Gheorghiu care pentru 2 zile a făcut o haltă la Sacramento, a avut amabilitatea ca la final de spectacol, să stea de vorbă cu mine la o şuetă ca între prieteni.

Viorel VINTILĂ: Gigi, bine ai venit între români şi dă-mi voie să încep cu o întrebare la care cred că puţini români ştiu răspunsul. Tu, ca şi mine de altfel, eşti originar din cel mai frumos oraş al ţării care este…

Gigi GHEORGHIU: Ah, Braşovul, îmi spune Gigi cu un zămbet larg şi plin de sinceritate.

Viorel VINTILĂ: Spune-mi te rog, cănd ai plecat din Braşov?

Gigi GHEORGHIU: Am plecat când aveam 20 de ani din Braşov, când am cântat pentru prima dată la Cenaclului Flacăra, ocazie cu care am fost descoperit de poetul Adrian Păunescu si viaţa mea a luat alt curs.

Viorel VINTILĂ: Cănd ai intrat in SUA şi care a fost itinerariul tău păna acum?

Gigi GHEORGHIU: Am avut un itinerariu extraordinar de cănd am intrat prima dată în State, am început cu Detroit, Chicago, New York, New Jersey, Philadelphia, apoi in Florida unde am stat o saptămăna la plajă. A urmat Las Vegas unde am stat aproape trei săptămăni.

Viorel VINTILĂ: Noi ne mai intersectăm pe Facebook şi acolo am văzut că zeiţa Fortuna ţi-a zămbit din plin, din fotografiile pe care le-ai postat. Ce s-a intămplat acolo?

Gigi GHEORGHIU: Las Vegas este baza noastră de unde pornim si ne organizăm. Într-adevăr, am avut noroc şi am căştigat odată 730 de dolari, odata 250 de dolari şi altădată 440 de dolari. De obicei joc la maşini cu un dolar şi am o limită de 20 de dolari. Nu mă arunc cu mulţi bani pentru că ştiu… cazinourile nu sunt făcute pentru noi sa căştigăm, aşa că am o limită pe care mi-o impun şi dacă e să căştig ceva, mă retrag cu căştigul.

Viorel VINTILĂ: Gigi, tu nu ai noroc numai în casinouri, dar se pare că şi la sexul frumos, unde continui să faci cuceriri şi să zdrobeşti inimioare împreună cu muzica ta sensibilă. Greşesc?

Gigi GHEORGHIU: Dacă aveam noroc la femei, eram însurat…

Viorel VINTILĂ: Păi nu trebuie sa fii neapărat însurat ca să ai noroc la femei…

Gigi GHEORGHIU: Ha, Ha ,Ha… aşa o fi, dacă tu zici.

Viorel VINTILĂ: Cum ţi se pare SUA in general? Dar românii din SUA?

Gigi GHEORGHIU: America cred că e OK, in general, dar eu nu cred că am să stau vreodata aici pentru că am o viaţă foarte frumoasă in România, vara stau 4 luni la plajă, am turnee in ţară şi căteva locuri unde cânt. Locul fiecăruia este acolo unde câştigă şi bani. Românii din America cred ca şi-au realizat o viaţă mai bună venind aici şi sunt nişte oameni prietenoşi care ne-au primit cu braţele deschise.

Viorel VINTILĂ: Te rog Gigi sa-mi spui căte ceva despre cea mai importantă persoana din viaţa ta, fata ta, Andra. Iţi moşteneşte talentul muzical?

Gigi GHEORGHIU: Andra are 22 de ani şi aşa de bine cânta încât cred că eu am moştenit-o pe ea!!! Este studentă la UC San Diego, unde studiază Comunicare si Relaţii Publice şi cred că locul ei este aici, deşi i-a plăcut foarte mult in România. Ar vrea să stea in România şi poate o va face dupa ce va termina facultatea.

Viorel VINTILĂ: Care este secretul longevităţii tale muzicale? Crezi că mesajul tau muzical? Cine iţi compune muzica si versurile?

Gigi GHEORGHIU: Cred că mesajul muzical, eu în general am scris pentru şi despre oameni. Eu compun şi scriu versurile pieselor mele.

Viorel VINTILĂ: Care a fost melodia ta de debut cănd te-ai lansat la Cenaclul Flacăra?

Gigi GHEORGHIU: „Poveste veche”, dar cred că nu am mai cântat-o de vreo 13 ani.

Viorel VINTILĂ: Ce proiecte muzicale are Gigi Gheorghiu in viitorul apropiat?

Gigi GHEORGHIU: Acum lucrez la un nou album. Am scris deja o piesă, „Viaţa de artist”, se numeşte şi curănd am să mă întorc la New York să mai înregistrez vreo 5 piese.

Viorel VINTILĂ: Care este itinerariul tău muzical în continuare?

Gigi GHEORGHIU: Plecăm la Palms Spring in California, apoi in Phoenix, Arizona, apoi in Texas după care ne întoarcem la Las Vegas unde stăm 6 zile. De acolo plecăm la frig în Canada, îmi vine să mor cănd mă gândesc…

Viorel VINTILĂ: Turneul se incheie pe 15 aprilie. În Romănia cand vei pleca la mare şi unde?

Gigi GHEORGHIU: Pe 1 Mai voi fi in Staţiunea Olimp, la Cireşica, unde este cea mai frumoasă terasă-gradină care este full in fiecare vara şi se ajunge numai cu rezervare, care trebuie făcuta cu 10 zile inainte.

Viorel VINTILĂ: Care este secretul tău de ai atăta succes in rândul admiratoarelor fie că au 20 de ani sau 70 de ani?

Gigi GHEORGHIU: Cred că faptul că am cântat mult despre dragoste, femeile sunt mult mai romantice decât barbaţii şi ele au prins mai bine mesajul din cântecele mele.

Viorel VINTILĂ: Ce să te mai întreb şi ai vrea să te intreb?

Gigi GHEORGHIU: Întreabă-mă „Este adevarăt că viaţa ta de cănd te-ai născut a fost o vacanţă?”

Viorel VINTILĂ: Este adevarat că te-ai nascut sub o stea norocoasă şi viaţa ta a fost o vacantă care nu se mai termină?

Gigi GHEORGHIU: Da, viaţa mea a fost ca o vacanţa şi îmi place sa spun lucrul ăsta.

Viorel VINTILĂ: Gigi, îti mulţumesc mult si iţi doresc multe succese in continuare şi sper să ne mai intălnim măcar pe Facebook.

Gigi GHEORGHIU: Cu mare drag Vioryny, sper să ne vedem măcar pe Facebook acolo in grupul “Braşoveni uniţi-vă”. Numai bine!

A fost o seară minunată, românească, unde multe inimi tricolore au rezonat cu muzica de suflet a lui Gigi Gheroghiu, care iata , are mulţi fani şi prieteni şi aici pe coasta Pacificului. Chitara şi vocea lui Gigi Gheorghiu au adus câteva ore de fericire şi bucurie în inimile românilor plecaţi din ţară ,dar care nu au uitat să-şi aprecieze şi să-şi respecte valorile muzicale româneşti.

A consemnat,

Viorel VINTILĂ

Sacramento – San Francisco

martie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …