Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Weekendul asta schiezi la Sinaia, unde telegondola merge si pe vant. Vezi care e secretul

Weekendul asta schiezi la Sinaia, unde telegondola merge si pe vant. Vezi care e secretul

2 min read
0
0
192

Iubitorii sporturilor de iarnă din România, indiferent că vorbim despre turişti sau administratori de pârtii, recunosc la unison că Sinaia este singura staţiune din ţară unde se poate amenaja un domeniul schiabil veritabil, aşa cum există în Austria.

Din păcate, vântul face ca în multe zile să nu se poată urca pe Muntele Furnica. Pentru a nu mai pierde din turişti, autorităţile locale din Sinaia au reuşit să reabiliteze Pârtia Nouă, cea care face legătura între Cota 1.400 şi Cota 1.000. Transportul pe cablu este asigurat de către telegondolă, instalaţie ce nu are pro­bleme din cauza vântului pentru că este poziţionată prin pădure.

Pârtia Nouă are o lungime de 2.300 de metri şi are un grad de dificultate mediu. Instalaţia de zăpadă artificială a fost adusă de către ita­lienii de la Technoalpin şi este compusă din 25 de lănci şi un tun. Investiţia a costat un milion de euro şi a fost realizată din bugetul autorităţilor locale, scrie www.jurnalul.ro. O urcare cu telegondola din Sinaia costă 16 lei, însă iubitorii sporturilor de iarnă îşi pot achizi­ţiona un ski-pass de o zi, care costă 120 de lei.

Pentru mai multe detalii privind domeniul schiabil de la Sinaia, vizitaţi www.sinaia-ski.ro

SURSA: http://ph-online.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…