Home 508 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei

508 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei

2 min read
0
0
213

Sâmbătă, 8 ianuarie, Câmpina împlineşte 508 ani de la prima atestare documentară. Administraţia locală va marca acest eveniment luni, 10 ianuarie, când va organiza mai multe acţiuni. De la ora 10.00, la Casa Tineretului, va avea loc prezentarea a trei lucrări. Este vorba despre “Anuarul Societăţii de Ştiinţe Istorice”, “Cartea de Aur a Eroilor Municipiului Câmpina” şi publicaţia trimestrială “Biblioteca de Câmpina”.
De la ora 11.00 va fi vizitată expoziţia de documente şi cărţi despre Câmpina, pentru ca ulterior să se meargă la Parohia “Sf. Nicolae” pentru a fi văzute exponatele din “Cimitirul din Epoca de Bronz”.

Vă reamintim că localitatea a fost menţionată documentar în anul 1503, iar în 1593 apare ca punct de vamă pe drumul spre Transilvania. În 1663, Câmpina devine târg, iar în 1864 este ridicată la rangul de oraş. În 1890, la Câmpina se ridică prima schelă petrolieră din ţară, iar în 1895 aici se construieşte rafinaria “Fabrica Nouă”, pe atunci cea mai mare din Europa. În 1994, Câmpina devine municipiu.

SURSA: http://www.campinaph.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…