Home Breaking News Stiri Externe A fost descoperita o bucatarie a regilor maiasi, datand de acum un mileniu (Video)

A fost descoperita o bucatarie a regilor maiasi, datand de acum un mileniu (Video)

2 min read
0
0
223

Reprezentantii Institutului National de Antropologie si Istorie din Mexic au anuntat descoperirea unei bucatarii regale in statul mexican Yucatan.

Arheologii au gasit un numar mare de oale, instrumente de piatra si alte materiale in bucataria care a deservit regii Maya si elitele acestui oras. Incaperea se intindea pe o suprafata de 40 de metri lungime si 14 metri latime, estimandu-se ca a fost folosita in jurul anilor 750 – 950 e.n., atunci cand orasul Kabah era un important centru al culturii Maya.

Cercetatorii afirma ca exista dovezi care atesta prezenta oamenilor in zona inca din anul 300 i.e.n.

Specialistii institutului sustin ca aceasta bucatarie era parte a unui palat regal. “Credem ca in palate se gateau cantitati mari de mancare, de aceea instrumentele de gatit erau mai mari, in cantitati semnificative si aveau forme variate, pentru diferite utilizari”, explica arheologul Lourdes Toscano.

Toscano afirma ca arheologii au fost surprinsi de faptul ca nu au fost descoperite oase de animale in situl arheologic, ceea ce sugereaza ca deseurile erau transportate in alta parte.

Cercetatorii intentioneaza sa studieze ramasitele gasite in situl arheologic, pentru a descoperi cu ce se hraneau maiasii din aceasta comunitate.

httpv://www.youtube.com/watch?v=2Nkez9YDFmI

Surse: Physorg si INAH

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Anna-Nora ROTARU-PAPADIMITRIOU – Grecia, paşi prin istorie, călător prin timp

Se spune, ca nicăieri nu-i mai frumoasă luna plină, decât atunci când urci pe Acrοpole! De…