Home Breaking News Stiri Brasov Noi obiective turistice pe Tâmpa şi în Postăvarul

Noi obiective turistice pe Tâmpa şi în Postăvarul

3 min read
0
0
455

Amatorii de drumeţii, care vor străbate cărările Masivului Postăvarul, vor putea poposi, din vară, în Peştera Laptelui. Obiectivul este situat la o altitudine de 1350 de metri, pe versantul nordic al masivului, în apropiere de Poiana Drester.

Denumirea peşterii vine de la mineralele care acoperă o suprafaţă întinsă a pereţilor, care sunt de o consistenţă asemanatoare cu laptele, de culoare albă. „Peşterea este acum plină de mizerie. Vrem să organizăm un concurs pentru curăţarea ei şi pentru reamenajare, astfel încât să o introducem în circuitul turistic”, a spus primarul George Scripcaru.

Cetatea Brassovia, scoasă la lumină

Un alt obiectiv care va putea fi vizitat din vară este Cetatea Brassovia, de pe Tâmpa. Edilii au început deja lucrările de reamenajare a obiectivului, până acum fiind degajată zona în care se află cetatea veche din secolul XV. Lucrările vor fi continuate anul viitor, când în bugetul local vor fi prevăzute sume destinate acestei lucrări.

Vechea cetate medievală se întinde o suprafaţă de circa 23.000 mp şi are ziduri înalte şi groase de 1,70 m până la 1,80 m. Obiectivul a reprezentat un important punct de apărare pentru Braşovul anilor 1.400, înaintea venirii cavalerilor teutoni în ţara Bârsei. Prima dată, cetatea a fost atestată într-un document datat 16 octombrie 1434.

Poziţia dominantă de pe Tâmpa, izolarea şi înclinarea pantelor au făcut din Cetatea Brassovia o fortificaţie imposibil de cucerit şi, totodată, „cheia” stăpânirii oraşului. Potrivit unor istorici, aici s-ar fi adăpostit domnitorul Mircea cel Bătrân şi familia sa când Ţara Românească a fost invadată de otomani.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…