Home Alăturaţi-vă Campaniei Verde Crud

Alăturaţi-vă Campaniei Verde Crud

10 min read
0
0
308

Între 6 şi 20 aprilie 2011 se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a Campaniei de curăţenie. Vlad Oprea va fi prezent în fiecare cartier.

Vlad Oprea: „Sinăienii se implică, de la an la an, tot mai mult în această campanie. Acest lucru demonstrează că îşi doresc ca oraşul lor să fie mai curat şi, de asemenea, să protejeze mediul înconjurător. Copiii de la grădiniţe au dat, şi de această dată, exemplu celor mari, fiind primii care s-au alăturat echipei “Verde Crud”. Sunt sigur că anul acesta ni se vor alătura şi mai mulţi voluntari pentru a pregăti oraşul înaintea Sărbătorilor Pascale.”

Curăţenia de primăvară a devenit deja o tradiţie şi este aşteptată de toţi sinăienii. Anul acesta campania se desfăşoară sub sloganul „Verde Crud-Face curăţenie”, iar scopul este acela de a implica toţi cetăţenii în curăţenia curţilor, a zonelor din jurul blocurilor şi în colectarea deşeurilor biodegradabile (crengi, frunze).

Ca şi în anii trecuţi, şi anul acesta, Campania de curăţenie a oraşului se va desfăşura pe cartiere, după un program bine stabilit.

Primarul oraşului se va întâlni cu locuitorii din fiecare cartier în parte, la finalizarea acţiunii de curăţenie, la ora 16.00. Pe 7 aprilie se va întâlni cu locuitorii din cartierul Platou-Izvor, iar pe 11 aprilie cu cei din Izvor. În data de 12 aprilie va ajunge în cartierele Prundului şi Clăbucet, iar pe 13 aprilie va fi în zona 1 Mai, Horia, Cloşca şi Crişan. Pe 15 aprilie va discuta cu cetăţenii din cartierul Tirul cu Porumbei şi Kogălniceanu, iar pe 18 aprilie va fi în cartierul Furnica.

Primăria Sinaia va colecta şi deşeuri electronice şi electrocasnice pe întreaga perioadă a campaniei, prin intermediul partenerului său, Asociaţia Română pentru Reciclare-ROREC. Acestea vor putea fi predate în locuri special amenajate, iar cetăţenii vor avea posibilitatea să participe astfel, prin tragere la sorţi, şi la o tombolă cu premii.

Şi anul acesta, la finalul campaniei, se vor planta flori şi arbuşti în Parcul Sinăienilor şi în zonele verzi din cartiere, iar cei mai harnici dintre concetăţenii noştri vor fi premiaţi.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Primăria Sinaia a demarat a şaptea ediţie a campaniei de curăţenie ‘Verde crud’

Primăria staţiunii prahovene Sinaia a demarat miercuri cea de-a şaptea ediţie a campaniei de curăţenie ‘Verde crud’, care se va desfăşura până pe data de 20 aprilie. Deviza campaniei este ‘Verde crud – Face curăţenie!’ iar scopul acestei acţiuni este acela de a-i determina pe locuitorii oraşului să facă curăţenie în curţi şi în zonele din jurul blocurilor, dar şi să colecteze deşeurile biodegradabile. Acţiunea se va desfăşura, şi anul acesta, pe cartiere, fiind stabilit programul pentru fiecare dintre ele.
Pe întreaga perioadă a campaniei, Primăria Sinaia va colecta, prin intermediul partenerului său, Asociaţia Română pentru Reciclare-ROREC, şi deşeuri electronice şi electrocasnice care vor putea fi predate în locuri special amenajate.

De asemenea, sinăienii vor avea posibilitatea de a participa, prin tragere la sorţi, la o tombolă cu premii. Utilajele necesare pentru colectarea şi transportarea deşeurilor vor fi puse la dispoziţia echipei ‘Verde crud’ de către o serie de firme de construcţii, dar şi de operatorul de salubritate care acţionează pe raza oraşului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, campania va implica şi ecologizarea zonelor turistice, Drumul Cotei, Cota 1400, Valea Peleşului, Stânca Sfânta Ana, zona Stânei Regale, şi zonele verzi din jurul gării, din jurul Mănăstirii Sinaia şi din preajma telegondolei.

Pentru ecologizarea acestor zone s-au înscris deja 135 de voluntari, însă înscrierile continuă. Printre voluntari se numără copiii de la Centrul de Plasament din staţiune, jandarmi montani, care se vor ocupa de zonele în care accesul este dificil, jandarmi de ordine publică, pompieri, elevi şi angajaţi ai administraţiei locale. ‘Sinăienii se implică, de la an la an, tot mai mult în această campanie. Acest lucru demonstrează că îşi doresc ca oraşul lor să fie mai curat şi de asemenea, să protejeze mediul înconjurător. Copiii de la grădiniţe le-au dat şi de această dată exemplu celor mari, fiind primii care s-au alăturat echipei ‘Verde crud’. Sunt sigur că anul acesta ni se vor alătura şi mai mulţi voluntari pentru a pregăti oraşul înaintea Sărbătorilor Pascale’, a declarat primarul Vlad Oprea într-un comunicat de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, afişul campaniei a fost conceput de unul dintre copiii de la Grădiniţa numărul 1 din Sinaia. Tot în cadrul acţiunii ‘Verde crud’, cei mici vor avea ocazia de a participa la un concurs cu scop educativ în colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclare. Astfel, competiţia presupune ca aceştia să modeleze cocoloaşe din folie de aluminiu reciclată, urmând ca acela care a reuşit să facă cel mai mare şi cel mai greu cocoloş să fie premiat. La finalul campaniei, se vor planta flori şi arbuşti în zonele verzi din cartiere, dar şi în ‘Parcul Sinăienilor’, care a fost creat anul trecut pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. AGERPRES

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…