Home Aleile Peleşului vor arăta ca pe vremea regelui

Aleile Peleşului vor arăta ca pe vremea regelui

4 min read
0
0
299

Cochetele străduţe care leagă domeniul regal de oraş vor căpăta aspectul îngrijit pe care l-au avut odinioară

Castelul Peleş constituie punctul de atracţie al oraşului Sinaia. Fie că vin să viziteze muzeul sau doar să se plimbe, anual, sute de mii de turişti merg pe aleile pietruite ce leagă oraşul de reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României. În ultimul timp, circulaţia în zonă devenise o adevărată aventură pentru pietoni şi şoferi din cauza canalelor lăsate şi a porţiunilor de pe care lipsea pavajul. Prima alee la care au început lucrările este cea care porneşte din bulevardul Ferdinand. Lucrările vor continua şi pe aleea Carmen Sylva, cel mai cunoscut loc de promenadă. „Aleea de la Castelul Peleş este deteriorată. Din păcate, am cerut de foarte multe ori bani guvernului pentru reabilitarea aleii şi a canalizării care este distrusă. Nu am obţinut până acum nimic şi am hotărât să o reabilităm totuşi pentru că vin foarte mulţi turişti la Peleş. Am găsit o sponsorizare cu ajutorul căreia vom repara cât de cât gropile pentru a se putea urca fără probleme. Pe de altă parte va intra în reparaţii şi aleea Carmen Sylva, care este distrusă de ani de zile, iar anul acesta este pe lista noastră de reparaţii. Se vor reface şi stâlpii de iluminat, balustrada şi vor fi montate coşuri noi de gunoi”, a spus Primarul Vlad Oprea.

Deşi circulaţia auto este interzisă în zonă pe toată durata lucrărilor, turiştii nu sunt deranjaţi de acest lucru. „Este un lucru bun că se face aşa ceva, mai ales că în România nu prea se repară nimic”, a spus Tiberiu Grosu.

„Este un lucru bun. Castelul Peleş este un edificiu foarte des vizitat de turiştii români şi străini şi este foarte important să arate bine”, a spus doamna Viorica, turistă din Ploieşti.

Pavelele care se montează pe aleile Peleşului sunt recuperate de pe străzile care au fost asfaltate în oraş. Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii mai. Pentru a evita ca drumul să se deterioreze din nou, Vlad Oprea ia în calcul ca după reabilitare accesul auto să fie restricţionat în zonă.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…