Home Noaptea muzeelor

Noaptea muzeelor

7 min read
0
0
408

Vizitatorii au putut admira impresionantele colecţii de la Peleş, precum şi trofeele de la Muzeul Rezervaţiei Bucegi, din Parcul Ghica.

Castelul Peleş şi Muzeul Rezervaţiei Bucegi şi-au deschis porţile şi anul acesta cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor. Vremea plăcută şi oferta de nerefuzat i-au făcut pe turişti, dar şi pe sinăieni să iasă din casă şi să se ducă la muzeele din oraş care au fost deschise până la miezul nopţii.

3500 de oameni au vizitat sâmbătă Castelul Peleş

Peste 3500 de oameni au vizitat Castelul Peleş

Încă de la ora 17.00, când porţile Castelului Peleş au fost deschise pentru Noaptea Muzeelor, sute de turişti şi localnici s-au aşezat la rând, aşteptând cu nerăbdare să vadă interioarele pline de istorie. Pentru iubitorii muzicii clasice, în sala de concerte, soprana Meda Nemeş, pianista Ana-Maria Negrea şi clarinetistul Marius Oprea au susţinut spectacolul „Mari muzicieni ai viitorului”. Nici cei mici nu au fost uitaţi. În curtea castelului, copiii de la Grădiniţa „Puişorul Moţat” au aflat Poveştile Peleşului. Principala atracţie a fost însă colecţia de bază a muzeului, aflată la parterul castelului. Numărul celor care au vizitat Peleşul cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor a fost mult mai mare decât într-o zi de vară de vârf. Până la ora 24.30, când porţile au fost închise, peste 3500 de persoane au trecut pragul castelului.

„Muzeul Naţional Peleş a fost vizitat de localnici şi turişti de toate vârstele. Am stat până când ultimul vizitator a intrat în castel. Dacă unii au venit pentru că nu au posibilitatea să plătească taxa de intrare într-o zi obişnuită, mulţi au venit pentru inedit. Este o experienţă frumoasă pentru toţi şi ne bucurăm că putem oferi oamenilor posibilitatea de a vedea un lucru atât de deosebit cum este Muzeul Naţional Peleş”, a spus Dana Voitescu, Şefa Departamentului de Relaţii cu Publicul a muzeului.

„Am venit special pentru Noaptea Muzeelor. Sunt pentru a treia oară în vizită la Peleş. L-am vizitat şi anul trecut şi anul acesta, dar nu mă satur să admir frumuseţile care se află înăuntru. Nu puteam să pierd ocazia de a-l vizita încă o dată”, a spus Ioana Bădulescu, turistă din Bucureşti.

„Mă aflu în concediu la Sinaia şi nu puteam rata ocazia de a vizita Peleşul noaptea. Este ceva de nedescris. Totul pare desprins din poveşti”, a spus Mihaela Burlacu, din Bacău.

Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi a devenit neîncăpător

Muzeul Rezervaţiei Bucegi şi-a întâmpinat vizitatorii cu exponate din flora şi fauna Bucegilor, specii rare şi ocrotite, specii pe cale de dispariţie, precum şi cu exponate specifice doar Munţilor Bucegi. Muzeografii au organizat şi o expoziţie de desene, realizate de elevii clasei a II-a a Şcolii Sfântul Vasile din Ploieşti. În faţa unui public numeros, micuţii, în costume inspirate de natură, au susţinut un spectacol de muzică şi poezie, apoi au explorat galeriile muzeului pentru a găsi „cufărul comorii”, plin de jucării. Emilia Iancu, Directorul General al muzeelor de ştiinţele naturii din Prahova, organizatoarea evenimentului, consideră vizita la muzeu o şcoală fără catalog: „Este o acţiune extraordinară, pornită din Europa, prin care tinerii educă părinţii. Ei îi aduc pe părinţi la muzeu. În goana lor după bunuri pentru copii, părinţii uită de activităţile spirituale, de cele de cunoaştere. Muzeele sunt bănci de date, iar obiectele lor vorbesc. De aceea e bine să vadă, să cunoască. Ceea ce văd rămâne în mintea lor şi pot duce mai departe informaţia”.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…