Home Vizită la nivel înalt

Vizită la nivel înalt

8 min read
0
0
432

Primarul Vlad Oprea s-a întâlnit cu Secretarul pentru Economie din Macao – Francis Tam Pak Yuen: „Intenţionez să revin pentru afaceri, pentru că este o zonă cu potenţial.”

Sinaia a fost vizitată, la sfârşitul săptămânii, de o delegaţie a Regiunii administrative speciale Macao, condusă de Secretarul pentru Economie şi Finanţe, Francis Tam Pak Yuen. Aflată în România la invitaţia Guvernului, delegaţia din Macao, formată din oficiali ai Guvernului şi oameni de afaceri, a ajuns la Sinaia însoţită de domnul Sorin Vasile, Consul General al României în Hong-Kong şi Macao. Programul de la Sinaia a cuprins o vizită la Muzeul Peleş şi un prânz de lucru împreună cu Primarul Vlad Oprea. Întâlnirea dintre delegaţia sinăiană şi cea din Macao a avut ca principal subiect de discuţie posibilitatea unor schimburi economice, culturale şi turistice între cele două oraşe. Întreaga delegaţie din Macao a fost încântată de frumuseţea Castelului Peleş. „Este o onoare pentru noi că am fost primiţi de Primarul oraşului şi de consilierii locali. Am fost doar pentru câteva ore în Sinaia, dar am descoperit că este o zonă foarte frumoasă, plină de istorie. Am rămas profund impresionat de frumuseţea Castelului Peleş. Aveţi o zonă turistică extraordinară, în special pentru cei care vor să cunoască cultura est-europeană. Intenţionez să revin pentru afaceri, pentru că este o zonă cu potenţial, un loc unde te simţi extraordinar”, a declarat ministrul Francis Tam Pak Yuen.

Francis Tam Pak Yuen,Secretarul pentru Economie şi Finanţe din Macao şi Vlad OpreaConsulul General al României la Macao, Sorin Vasile, cel care a făcut posibilă această vizită, consideră Macao un model de dezvoltare, de reuşită economică, de la care România poate învăţa multe lucruri:„Vrem să mulţumim Consiliului Local şi Primarului din Sinaia pentru această vizită. Mi-am dorit să aduc delegaţia condusă de Ministrul Economiei şi Finanţelor, din Regiunea administrativă specială Macao, în cel mai frumos oraş din România. Au fost încântaţi de Castelul Peleş, au văzut cadrul natural şi mai mult decât atât, bunăvoinţa oamenilor, solicitudinea şi deschiderea. Discuţiile purtate vizează o perspectivă de cooperare între cele două oraşe, chiar dacă diferenţele sunt foarte mari. Vorbim de un oraş de 13 000 de locuitori şi de un oraş care are 555 000 de turişti anual, de la care putem învăţa extraordinar de mult. Este un oraş foarte puternic, iar Vlad Oprea a reuşit să aducă în Sinaia omul care răspunde de economia şi finanţele din Macao. Felicitări Primarului Oraşului Sinaia, oamenilor acestui oraş, pentru că au făcut această vizită posibilă”.

Înfrăţirea dintre Sinaia şi Macao şi posibilitatea redeschiderii cazinoului din oraş au fost cele două subiecte deosebit de importante în discuţiile dintre Vlad Oprea şi Francis Tam Pak Yuen.

„China este una dintre cele mai puternice naţiuni din lume din punct de vedere economic, iar Macao este un vârf de lance al acestui mare imperiu financiar. Mă onorează această vizită. Am discutat cu domnul Ministru despre posibilitatea unei înfrăţiri şi a unei colaborări pentru a redeschide Casinoul din Sinaia. Trecem printr-o perioadă de criză, iar investiţii majore sunt necesare în orice domeniu. Eu cred că putem deschide o nouă latură de colaborare cu oraşul Macao, aşa cum colaborăm cu celelalte oraşe cu care suntem înfrăţiţi. Macao este un oraş de referinţă mondială şi sunt convins că avem foarte multe lucrui de învăţat de la ei. Avem mare noroc cu domnul Consul General de la Hong-Kong, care se implică activ în strângerea relaţiilor de colaborare între România şi statele şi oraşele din zona respectivă”, a spus primarul din Sinaia.

Macao este un oraş pe coasta de est a Chinei, una dintre cele mai vechi colonii europene din acestă zonă. În 1999 Guvernul portugez a transferat Republicii Populare Chineze suveranitatea asupra acestei regiuni. Macao este un oraş de nivelul unui stat la nivelul Produsului Intern Brut, cu o perspectivă foarte puternică în viaţa economică, socială şi culturală. Este singurul oraş din China în care există cazinouri şi unde se pot juca jocuri de noroc. În 2006 a depăşit ca nivel de încasări Las Vegas-ul, iar în 2010 deja a avut o valoare mai mare a încasărilor decât Las Vegas şi Atlantic City cumulat.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…