Home Staţiunea Peştera-Padina se modernizează. Află ce se va întâmpla aici!

Staţiunea Peştera-Padina se modernizează. Află ce se va întâmpla aici!

2 min read
1
0
378

Staţiunea Peştera – Padina va fi modernizată. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat un proiect în zonă care urmăreşte realizarea de centre de informare, sediu salvamont, reabilitarea traseelor turistice, camping şi chiar platformă heliport.


Proiectul prevede construirea unui centru de informare în zonele Dudele, Podu cu Florile şi Dichiu. Autorităţile urmăresc astfel să scurteze timpii de parcurgere a traseelor turistice şi să ofere variante de continuare a turelor montane către Masivul Leaota sau spre zona Bran, Moeciu, dar şi invers. Vor fi amenajate zone speciale pentru camping în zona Zănoaga. De asemenea, se va realiza o bază Salvamont care va asigura logistica necesară patrulării jumătăţii sudice a masivului.

Autorităţile intenţionează să construiască şi un Heliport în apropierea sediului Salvamont Peştera care să permită intervenţia rapidă în caz de accident şi totodată favorizând aterizarea/decolarea aparatelor de zbor de agrement în vecinătatea sediului Salvamont Peştera. Finanţarea acestui proiect care va fi gata anul viitor şi se face din fonduri guvernamentale, valoarea fiind de 11.000.000 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a declarat cu ocazia Zilei Lacului Bolboci că peştera Ialomiţei va fi şi ea reabilitată şi că şi anul viitor, în august vor fi organizate sărbătorile “Ziua Lacului Bolboci” şi “Padina Fest”.

Sursa: Libertatea.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. DAN

    3 noiembrie 2011 at 4:08 PM

    Cred ca iniiativa este OK. Cat despre “ecologistii” care bantuie zona ei sunt aceia care au poluat-o. O interventie rationala, temeinic organizata si ponderata nu ar putea face decat bine. Zona nu mai este virgina de foarte mult timp (unde sunt spre exemplu Cheile Tatarului?). Am parcurs-o la intervale mari de timp si am putut constata degradarea continua. Nimic nu amintete de felul cum arata cu 50 de ani in urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…