Home Breaking News Stiri Brasov „Casa cu fresce” va reintra în circuitul turistic

„Casa cu fresce” va reintra în circuitul turistic

4 min read
0
0
397

Din luna februarie 2013, atunci când lucrările de restaurare vor fi finalizate, în casa din Piaţa Sfatului nr. 16 vor funcţiona o cafenea culturală şi o librărie.

„Proprietarul, respectiv Parohia Evanghelică, intenţionează să transforme acest imobil într-un centru cultural. Vor fi deschise aici o librărie, un muzeu al comunităţii evanghelice, dar şi o cafenea culturală” a spus preotul Peter Demuth pentru Bună Ziua Braşov.

În „Casa cu fresce” se va deschide o librărie şi o cafenea culturală

„Casa cu fresce” din Piaţa Sfatului nr. 16 şi-a deschis, vineri, porţile pentru toţi braşovenii curioşi să vadă cum arăta imobilul monument istoric, aflat mulţi ani în restaurare. Potrivit preotului Peter Demuth, de la Biserica Neagră, construcţia acestei case a început cam în aceeaşi perioadă cu cea a Bisericii Negre, iar bogăţia ei o constituie frescele renascentiste. Într-una din camerele deschise publicului, pe boltă se puteau vedea frescele florale, dar şi o scenă biblică.

„Casa aceasta a fost o casă burgheză. Această cameră se pare că era o cameră de oaspeţi, frescele având şi darul de a dovedi bogăţia proprietarului. Aici este o frescă, destul de bine păstrată, care reprezintă o scenă biblică, scena cu Jonas. Acesta a fost trimis de Dumnezeu în oraşul Ninive să predice adevărul Lui. Jonas s-a temut însă şi a fugit din oraş cu primul vapor. Pe mare
s-a declanşat o furtună teribilă, iar Jonas a crezut că furtuna este un semn al pedepsei dată de Dumnezeu pentru fuga sa. Aşa că a cerut să fie aruncat peste bord şi a fost înghiţit de un peşte care l-a adus înapoi la mal la Ninive, pentru a-şi îndeplini sarcina. Pe frescă încă se mai vede peştele din care Jonas iese şi revine la Ninive pentru a predica Învăţăturile lui Dumnezeu”, a explicat preotul Peter Demuth, care a fost şi ghid pentru vizitatori.

Potrivit preotului Peter Demuth, lucrările de restaurare sunt programate să se încheie în luna februarie 2013. „Proprietarul, respectiv Parohia Evanghelică, intenţionează să transforme acest imobil într-un centru cultural. Vor fi deschise aici o librărie, un muzeu al comunităţii evanghelice, dar şi o cafenea culturală”, a încheiat Peter Demuth.

SURSA: http://prinbrasov.com

Targul National Imobiliar (TNI)
  • Se prăgăteşte un nou traseu montan spre Valea Spumoasa

    O potecă din masivul Bucegi ce duce în Valea Spumoasa, zona impresionantă din apropierea s…
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…