Home Breaking News Stiri Brasov Prima Cupă Mondială de schi organizată în România se va desfăşura la Râşnov

Prima Cupă Mondială de schi organizată în România se va desfăşura la Râşnov

7 min read
0
0
348

În urma discuţiilor purtate la Conferinţa Federaţiei Internaţionale de Schi de la Zurich, candidatura Râşnovului pentru organizarea unei etape de Cupă Mondială la senioare a fost acceptată. Astfel, în 2014, proba feminină de sărituri cu schiurile va avea loc pe Valea Cărbunării.

„Cupa Mondială din 2014 este cea mai importantă competiţie pentru sporturi de iarnă organizată vreodată de România. Există o apreciere extraordinară la nivelul Federaţiei Internaţionale de Schi pentru modul rapid şi entuziast în care se mişcă lucrurile în domeniul săriturilor cu schiurile în România. În primul rând, această Cupă Mondială din 2014 răsplăteşte efortul făcut de Primăria Râşnov, Federaţia Română de Schi şi Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale pentru transformarea bazei sportive de la Râşnov într-o arenă de elită a sporturilor de iarnă” a declarat Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi pentru Bună Ziua Braşov.

Pentru fete, Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014 continuă la Râşnov!

Premieră spectaculoasă pentru istoria sportului românesc: prima Cupă Mondială care se va desfăşura în România!

La Conferinţa Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), desfăşurată în perioada 3 – 7 octombrie 2012, la Zürich, Comitetul pentru Sărituri cu Schiurile a acceptat candidatura oraşului Râşnov pentru organizarea unei etape de Cupă Mondială la senioare în anul 2014.
La Olimpiada de Iarnă de la Soci (Rusia) 2014 este pentru prima oară când proba de sărituri cu schiurile feminin a fost acceptată probă olimpică. Deoarece, în calendarul competiţional internaţional, după terminarea Jocurilor Olimpice, urmează Cupa Mondială de vară, se poate spune că topul săritoarelor cu schiurile se mută de la Soci la Râşnov.

De asemenea, competiţia organizată pe Baza olimpică de sărituri cu schiurile Valea Cărbunării – Râşnov reprezintă o premieră spectaculoasă pentru istoria sportului românesc fiind prima Cupă Mondială a Federaţiei Internaţionale de Schi care se desfăşoară în România.

„Aşa cum se ştie, Râşnovul este gata pentru FOTE 2013. Însă pentru noi FOTE înseamnă doar un debut frumos în lumea bună a schiului internaţional. Obiectivul nostru principal este să realizăm un calendar internaţional cu continuitate pentru baza noastră sportivă. Prin organizarea Cupei Mondiale Râşnovul a intrat în lumea bună a schiului mondial. Să ai elita mondială a săritoarelor cu schiurile la Râşnov este un vis devenit realitate şi vă promitem că nu o să ne oprim aici. Râşnovul trebuie să devină un nume recunoscut în lumea sporturilor de iarnă şi faptul că FIS ne-a încredinţat o competiţie atât de importantă la scurt timp după debutul nostru organizatoric înseamnă că suntem pe drumul cel bun şi că factorii de decizie internaţionali apreciază mult ce se întâmplă în România şi chiar ne simpatizează pentru ambiţia noastră”, ne-a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

„Cupa Mondială din 2014 este cea mai importantă competiţie pentru sporturi de iarnă organizată vreodată de România. Există o apreciere extraordinară la nivelul Federaţiei Internaţionale de Schi pentru modul rapid şi entuziast în care se mişcă lucrurile în domeniul săriturilor cu schiurile în România. În primul rând, această Cupă Mondială din 2014 răsplăteşte efortul făcut de Primăria Râşnov, Federaţia Română de Schi şi Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale pentru transformarea bazei sportive de la Râşnov într-o arenă de elită a sporturilor de iarnă. Apoi, încep să se vadă şi primele rezultate de top pentru România la sărituri cu schiurile. Ieri (6 octombrie), copiii noştri s-au întors cu rezultate promiţătoare de la Klingenthal (Radu Tudor – locul IV, cu o săritură de 112 metri) şi avem încrederea că ne apropiem de îndeplinirea obiectivelor noastre şi în această privinţă”, a completat Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi.

SURSA: http://prinbrasov.com

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…