Home Castelul Bran – mai vizitat decat Pelesul

Castelul Bran – mai vizitat decat Pelesul

4 min read
0
0
341

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 450.000 de oameni, generând încasări de 4,5 milioane de lei, puţin peste un milion de euro.

Castelul de la Bran a avut mai mulţi vizitatori în primele opt luni ale acestui an decât Castelul Peleş. Acesta a fost vizitat în perioada ianuarie – august 2010 de 155.350 de persoane, faţă de 221.755 de vizitatori în perioada ianuarie-august anul trecut. Castelul Peleş a încasat aproape 2,5 milioane de lei (595.000 euro) din vânzarea de bilete în primele opt luni ale anului, în creştere cu doar 3% faţă de perioada similară a anului trecut. Preţul unui bilet pentru un tur de parter este de 20 de lei de persoană, în timp ce preţul unui tur extins (parter şi etajul unu) este de 50 de lei de persoană, iar preţul unui tur complet (parter, etajul unu şi doi) este de 70 de lei de persoană.
Atracţii noi. „Etajele unu şi doi ale castelului au fost deschise spre vizitare anul acesta, iar datorită diversificării tururilor, încasările hotelului au crescut, în ciuda faptului că numărul de vizitatori s-a redus”, au transmis oficialii castelului. „Dealtfel, noi am amenajat şi o sală specială pentru Dracula, cu explicaţii privind mitologia românească, arborelele genealogic al lui Vlad Ţepeş şi povestea lui Bram Stoker. Este una din cele mai vizitate camere.”
Străinii vor la Peleş şi Bran. Proprietarii agenţiilor de turism cred că veniturile castelelor din România ar putea creşte dacă s-ar atrage mai mulţi turişti străini. Ei spun că mulţi turişti americani şi germani care vin în România pe vase de croazieră  solicită excursii la Castelul Peleş şi la cel de la Bran.
Au crescut preţurile la bilete. Castelul Bran, intitulat şi Castelul lui Dracula, a fost retrocedat anul trecut moştenitorilor prinţesei Ileana (Dominic Habsburg, Maria-Magdalena Holzhause, Elisabeth Sandhofer), devenind muzeu privat. Preţul biletelor de intrare la castelul Bran au fost majorate cu până la 67% anul acesta, astfel că biletul de intrare la castel costă 20 de lei pentru un adult, faţă de 12 lei anul trecut, în timp ce biletul pentru studenţi este de 10 lei, faţă de 6 lei anul trecut.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…