Home Breaking News Stiri Brasov Cele mai solicitate pârtii din Poiana Braşov

Cele mai solicitate pârtii din Poiana Braşov

4 min read
0
0
188

Pârtiile de schi din Poiana Braşov au atras din 15 decembrie 2012, de când a început funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu, un număr tot mai mare de turişti.Prin punctele de acces ale instalaţiilor de transport pe cablu către pârtiile de schi s-au înregistrat, începând din 15 decembrie, până acum,  377.925 de treceri la turnicheţi, potrivit agerpres.ro.  Iar cele mai solicitate pârtii sunt Sulinar, Lupului, Drumul Roşu şi Bradul.

Prin punctele de acces ale instalaţiilor de transport pe cablu către pârtiile de schi s-au înregistrat, începând din 15 decembrie, 377.925 de treceri la turnicheţi, a declarat marţi, pentru Agerpres, Daniela Ion de la biroul de presă al Primăriei Braşov, cea care administrează domeniul schiabil din staţiune.
De asemenea, în ultimul weekend, 4-6 ianuarie, s-au înregistrat 67.382 de treceri pe la turnicheţii instalaţiilor de transport pe cablu spre pârtiile Sulinar, Lupului, Drumul Roşu şi Bradul, cele mai solicitate de turişti. În ceea ce priveşte numărul de maşini care au fost parcate în Poiana Braşov în weekend-ul trecut, acesta a fost de 15.000, în scădere faţă de anul trecut când, într-un weekend din luna ianuarie, în Poiana Braşov au fost parcate 70.000 de maşini.
Domeniul schiabil din Poiana Braşov care cuprinde pârtiile Bradul, Lupului, Sulinar, Drumul Roşu, Kanzel, Subteleferic şi Stadion este administrat de municipalitate, iar instalaţiile de transport pe cablu, două telecabine, două telescaune, telegondolă şi patru teleschiuri sunt administrate de societatea Ana Teleferic şi primăria Braşov.
O urcare cu telecabina costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 6-12 ani, iar cei până la şase ani beneficiază de gratuitate. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copiii de la 6 la 12 ani.
Cartelele pentru transportul pe cablu costă, în funcţie de numărul de puncte, între 30 de lei pentru o cartelă de şase puncte şi 510 lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Pentru copii preţul este cuprins între 15 lei pentru cartela de şase puncte şi 280 de lei pentru cea de 240 de puncte. Abonamentele pentru transportul pe cablu costă, în funcţie de ore sau zile, între 55 de lei şi 960 de lei.
Stratul de zăpadă la Poiana Braşov măsoară 70 de centimetri, iar condiţiile de schiat sunt foarte bune.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…