Home Colectarea selectiva, sub controlul Garzii de Mediu

Colectarea selectiva, sub controlul Garzii de Mediu

2 min read
0
0
285

In luna noiembrie a anului curent Garda de Mediu va efectua riguroase controale, referitor la modalitatea de efectuare a colectarii selective a deseurilor la nivelul institutiilor publice. Conform reprezentantilor Garzii de Mediu, fiecare institutie publica trebuie sa se alinieze cerintelor Uniunii Europene in ceea ce priveste colectarea deseurilor si normelor de mediu.

Toate institutiile publice d ela noi din tara sunt obligate sa aiba containere sau recipiente speciale pentru colectarea de hartie, metal, plastic si sticla. Acestea trebuie sa fie amplasate in sediul respectiv sau in fata acestuia, pentru ca accesul sa se poata realiza foarte usor. In luna noiembrie, reprezentantii Garzii de Mediu vor incepe verificarile cu referire la acest aspect, iar in cazul in care vor intalni situatii necorespunzatoare, acestia vor aplica sanctiunile cuvenite.

Referitor la modalitatea de realizare a colectarii selective corecte, fiecare institutie in parte trebuie sa aibe desemnata o persoana responsabila de acest aspect si sa aibe incheiat un contract de predare a deseurilor colectate selectiv cu un operator economic autorizat in acest sens. Toate institutiile care nu vor indeplini aceste cerinte vor fi amendate.

Colectarea selectiva reprezinta cel mai important pas facut in circuitul reciclarii, iar pentru ca un produs sa se poata refolosi dupa consumare, este necesar sa nu se ajunga la gunoi, amestecat cu diferite alte produse, ci trebuie separat de gunoiul menajer si aruncat in containerele special amenajate in acest scop. Pentru ca acest aspect sa fie indeplinit este nevoie ca fiecare dintre noi sa adopte aceasta necesitate pentru un stil de viata curat si sanatos.

SURSA: http://stiride10.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …