Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a depus astăzi flori şi a aprins lumânări la sediul Ambasadei Franţei din Republica Moldova, în semn de compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi autorităţile de la Paris ca urmare a actelor de terorism produse în seara zilei de vineri, 13 noiembrie a.c. De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi drapelul de pe sediul Primăriei Chişinău a fost coborât în bernă.  

STEMA-CHISINAU-wb

„Sunt gesturi simbolice. Dacă putem face mai mult, suntem la dispoziţia autorităţilor franceze. Nu este doar o zi de doliu naţional, este o zi de doliu mondial”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit primarului de Chişinău, putem considera că la 13 noiembrie 2015 s-a declanşat războiul împotriva oamenilor simpli şi paşnici. „De această dată este război, al treilea război… Un război global. Un război împotriva civililor neînarmaţi din diferite ţări, a oamenilor nevinovaţi şi lipsiţi de apărare. Un război fără reguli, fără o linie a frontului şi fără să poţi vedea feţele “soldaţilor” inamicului, ci doar măşti pe faţă, pistoale sau automate în mâini şi drapele ale statului islamic”.

Dorin Chirtoacă crede că „ori va fi distrus terorismul, ori terorismul va distruge lumea! Acum terorismul internaţional a aruncat mănuşa tuturor statelor lumii”.

14 Noiembrie 2015

Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău

Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 83

MD 2012, Chişinău, Republica Moldova

Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708

e-mail: drp@pmc.md; web: www.chisinau.md

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…