Home Breaking News Stiri Exclusive Sergiu GĂBUREAC: Tableta de weekend (130): Guvernul SMURD !

Sergiu GĂBUREAC: Tableta de weekend (130): Guvernul SMURD !

14 min read
0
0
212

GABUREAC-Sergiu-2-WBStrada a reuşit ceea ce bunul simţ nu a putut realiza. Cădere premierului-plagiator şi a celui mai penal guvern postdecembrist. Din nefericire, la datoria României s-au mai adăugat vreo 10 miliarde de euro + alte miliarde furate! Dar ce mai contează? Se bate toba cu reparaţiile salariale făcute şi cu tot felul de pomeni electorale vizând alegerile din 2016. Sunt lansate tot felul de promisiuni, însă ceea ce simte cetăţeanul în mod real este creşterea preţurilor la mai toate serviciile, a unor taxe şi impozite.

Practic, am fost surprins de amploarea noilor mişcări de stradă. Există o tensiune permamnentă în societate, dar, din proprie experienţă, ştiu cât de greu se mişcă românul când îi sunt afectate drepturi elementare.

Două evenimente, aparent colaterale, au amorsat instantaneu Piaţa Universităţii Bucureşti.

Moartea poliţistului din coloana generalului-izmănar plin de „interese naţionale” non stop şi grozăvia de la Clubul Colectiv. Conexiunea cu 13 ianuarie 2012 se face automat, când tot un eveniment colateral a dus la căderea celor două guverne, Boc şi Ungureanu, demiterea temporară a preşedintelui prea jucător şi venirea, pe marele val, a coaliţiei USL cu un program dătător de speranţe. Nu a fost să fie, întrucât Sistemul Mafiot Român a reuşit în termen scurt să spargă alianţa PSD-PNL, însuşindu-şi programul printr-un fals politic USL.2. Tehnică folosită de mai multe ori de SMR, penultima fiind infiltrarea echipei Băsescu pe Dreapta, cu scopul acaparării întregii scene politice de contrarevoluţionarii lui Ion Iliescu, care au confiscat Revoluţia Română în 22 decembrie, ora 17. Astfel, încă zece ani, Sistemul a putut să-şi desăvârşească opera de vandalizare a României din toate punctele de vedere. Mimând Democraţia s-au dat lovituri uriaşe, prin care s-au furat zeci de miliarde de euro.

Prin jocul perfid al tăierii unor drepturi salariale şi, apoi, al „reparaţiilor Ponta” românii au fost aburiţi, din nou de Sistemul Mafiot Român, în ultimii trei ani. Deşi mafioţii au lucrat puternic la distrugerea fibrei naţionale, timp de 26 de ani, în special prin mass media aservită, iată că noua societate civilă, născută din cenuşa victimelor de la Colectiv, a dat o lovitură aproape mortală Sistemului.

Căderea guvernului-marionetă Ponta s-a produs fără a trezi euforia protestatarilor. Ea trebuia să se producă de mult timp. De data asta, noii nevrotici, vor mult mai mult. Vor chiar schimbarea Sistemului!

Manipularea, simţită din plin în PUB, nu a mai avut efectele scontate. Tentativele de mutare a atenţiei pieţei spre alte subiecte, atacuri asupra BOR (Vrem spitale/ nu catedrale – un slogan absolut iraţional) sau a medicilor români şi spitalelor implicate în a salva ceea ce se mai putea în urma tragediei de la Colectiv, nu au avut şanse de reuşită.

Piaţa Universităţii, deja, şi-a structurat solicitările. Cca 130 revendicări. Unele sunt ridicole, dar cele mai multe sunt raţionale. Desigur, Strada nu poate decât să pună presiune şi să voteze la termenele stabilite democratic. Tot politicienii vor stabili agenda. Însă vor trebui să ţină seama de solicitările raţionale, necesare şi realizabile în timp scurt.  Presiunea e prea mare!

Dacă nu, din nou în stradă! Cu noua societate civilă se pare că nu mai e de joacă! Altă generaţie, mult curăţată de sechelele comuniste.

Aşadar, există o bază de discuţii. La toate propunerile Străzii trebuie să fie date răspunsuri cu argumente solide. Parlamentul şi fiecare partid parlamentar nu mai pot să o dea cotită!

Preşedintele a făcut noi paşi, dovedindu-se, în ciuda aparenţelor, un bun comunicator, raţional şi curajos, reuşind într-un timp scurt, de la izbucnirea protestelor, să creeze acea stare dătătoare de speranţă.

Primul lucru – Guvern de tehnocraţi – cu acordul general al partidelor pe principalele probleme ale ţării până la alegeri. Al doilea bugetul. Al treilea depolitizarea instituţiilor (!) ş.a.m.d. În teritoriu, afirmă protestatarii locali, e Cosa nostra ! Caracatiţa mafiotă trebuie anihilată! Să nu vă închipuiţi că bubulii nu vor băga tot felul de gulgute! Deja câteva bombe financiare au fost plasate de şparlamentari viitorului guvern tehnocrat 100%.

Vom avea o iarnă plină de spectacol de artificii dat de mafioţii patriei.

Condiţia de bază a reuşitei alegerilor din primăvară şi din toamnă este că partidele să se reformeze profund. Dalmaţienii să dispară la toate nivelurile. De la ultima comună a României până la Parlament. DNA&Co., şo pe ei!

Mai sunt câteva zile până la formarea Guvernului SMURD al României !

Dintre numele vehiculate, Dacian Cioloş rămâne numele cel mai credibil. Titrat pe bune (câţi titraţi nu avem noi, făcuţi la foc automat !?!) şi cu o bogată experienţă (să reformezi radical politica agricolă a Uniunii Europene mi se pare dovada cea mai concludentă), Cioloş are ocazia să restarteze România.

Să vedem cu ce program de guvernare va veni şi cine sunt cei care vor fi solicitaţi pentru scoaterea României la lumină prin terapie intensivă.

P.S. Deja, curge sânge pe televiziunile Sistemului Mafiot Român, inclusiv B1!  Vai, vai, vai! Of, of, of! Manipulări la greu! Cei de la Antena 3 mai au puţin şi fac infarct în masă! Dumitrescu insistă, insistă, insistă! „Europa l-a pus pe Cioloş !” Culmea, face şi Evropa o propunere bună şi, gata, cu gura pe ea! De ce să ne supărăm? Că s-a dovedit a fi cea mai bună dintre toate? Ce-am fi vrut? Să defilăm cu alde Voinea, Olteanu, Predoiu,  Croitoru, Ţiriac …?

„Vă spunem noi adevărul! Johannis a fost huiduit în piaţă!” (România TV). Chiar dacă au fost ceva huiduieli ce importanţă are? Huiduitorii s-au descalificat prin gestul lor mârlănesc. Vine omul să stea de vorbă cu tine şi tu te comporţi ca un golan! E normal?

„Mă tem că după închiderea cluburilor, tineretul va da buzna la teatre ori, mai grav, în biblioteci.”, îmi comunică Geanina pe facebook. Care biblioteci? SMR a reuşit să închidă multe din cele deschise în timpul comunismului. Vezi situaţia din Bucureşti! Sau cea a bibliotecilor comunale. Ptiu!…

„Biserica să-şi doneze averile !”… urlă câţiva zombi. Care averi? Cele secularizate de Al. I. Cuza ? Dacă şi-ar dona cele 758 de centre şi servicii sociale pentru sutele de mii de defavorizaţi, oare pe unde ar scoate cămaşa Statul? Religia nu e deloc depăşită, cum susţin cei cuprinşi de sminteală. Din contra este confirmată pe zi ce trece de tot mai mulţi oameni de ştiinţă. Cu decodarea textelor biblice e o problemă. Pentru neiniţiaţi. Mai ales cu privire la puterea cuvintelor şi folosirea lor. Care au un rol esenţial în resetarea organismului şi a mentalului fiecărui credincios. Cu ceilalţi, născuţi pe cracă, e o altă problemă! Voi reveni asupra subiectului.

Să ne ierte Dumnezeu, avem mulţi tembeli prin Republica România a III-a! Mulţi rămaşi de prin celelalte două republici, alţii produşi de actuala republică.

Doamne ajută şi dă-ne mintea cea de pe urmă! Tuturor!

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informaţie?

Mică, mică? O rezolvăm împreună.

Trimite mai departe! Să se vadă! Ne-am eliberat de frică!

————————————————-

Sergiu GĂBUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3         

gsm_as@yahoo.com

Tel. 0731 936 615

Bucureşti

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

5 activități relaxante pentru a alunga rutina

Rutina zilnică poate duce la stări de plictiseală și, în unele cazuri, chiar la anxietate.…