Zeci de turişti şi localnici au aplaudat la scenă deschisă Fanfara din Hammerfest

Un nou eveniment pentru locuitorii, dar şi pentru turiştii din oraş. La sfârşitul săptămânii, Parcul Dimitrie Ghica a răsunat de acordurile muzicii. Concertul în aer liber a fost susţinut de Fanfara din Hammerfest, Norvegia. „Aşa cum am promis, Sinaia găzduieşte în fiecare lună evenimente deosebite şi foarte variate. Faptul că îi avem ca oaspeţi pe reprezentanţii Fanfarei din Hammerfest şi ne încântă cu muzica lor tradiţională norvegiană, dar şi românească, demonstrează încă o dată că Sinaia este un oraş multicultural care a fost sinonim dintotdeauna cu muzica de bună calitate”, a spus Vlad Oprea.

 Fanfara din Hammerfest, NorvegiaMarşurile, muzica tradiţională românească şi cea norvegiană, dar şi piesele lui Franco Cesarini, Jan van der Roost, Bella Bartok, Oscar Borg şi Frank Ticheli i-au încântat pe spectatori.

Dirijorul formaţiei este Vasile Baghiuc, un român stabilit în Norvegia de nouă ani. „Fanfara se numeşte Hammerfest musikforening. Este o formaţie de amatori, oameni care cântă în timpul lor liber. Avem repetiţii o dată pe săptămână. În urmă cu doi ani, am început să lucrăm împreună, iar ei au dorit să cunoască ţara dirijorului. Primul concert l-am avut la Bucureşti, apoi la Braşov. Am vrut să venim şi la Sinaia pentru că este un oraş foarte frumos, aici este Castelul Peleş. Ambasada Norvegiei a reuşit să aranjeze lucrurile în aşa fel încât să putem cânta şi aici. Ne simţim minunat”, a declarat Vasile Baghiuc.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…