Home Breaking News Stiri Brasov Cursuri gratuite pentru şomerii braşoveni

Cursuri gratuite pentru şomerii braşoveni

6 min read
0
0
425

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov le pune la dispoziţie celor peste 16.000 de şomeri braşoveni zece cursuri gratuite de formare profesională, în perioada 8-29 aprilie 2011.

Şomerii vor primi diplome de calificare de administratori de pensiune turistică, lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor, brutar, barman, confecţioner asamblor articole din textile, asfaltator, bucătar, montator pereţi şi plafoane din gips-carton şi zugrav.

Durata cursurilor este de şase luni pentru meseriile: montator pereţi şi plafoane din gips-carton, bucatar, administrator pensiune turistica şi zugrav şi de 3 luni pentru toate celelalte meserii.

Cursurile sunt organizate pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov, atât şomeri indemnizaţi, cât şi neindemnizaţi.

Pentru înscrierea la cursuri şomerii au nevoie de actul de identitate, certificatul de naştere, actele de studii, adeverinţă medicală, cerere de înscriere şi o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau serviciul de mediere, de la AJOFM.

SURSA: http://www.adevarul.ro

AJOFM propune şomerilor zece cursuri de calificare, luna aceasta

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov le propune şomerilor braşoveni zece cursuri de formare profesională începând cu această lună. Şomerii indemnizaţi şi neidemnizaţ, aflaţi în evidenţele AJOFM, pot urma gratuit programe de (re)calificare pentru următoarele meserii: montator pereţi şi plafoane din gips-carton, bucătar, administrator pensiune turistică, confecţioner asamblor articole din textile, barman, asfaltator, brutar, lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor şi zugrav.

Primele cursuri încep vineri

Perioada în care vor începe cele zece ursuri de formare profesională este 8 – 29 aprilie 2011, astfel: 8 aprilie  – bucătar şi administrator pensiune turistică, 20 aprilie – zugrav; 22 aprilie – barman, asfaltator, lucrător în creşterea plantelor şi  lucrător în creşterea animalelor; 29 aprilie – montator pereţi şi plafoane din gips-carton, confecţioner asamblor articole din textile, brutar.
Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursul administrator pensiune turistică; şcoala profesională pentru cursul de barman, studiile minime obligatorii  pentru cursurile de montator pereti şi plafoane din gips-carton, bucătar, confecţioner-asamblor articole din textile, asfaltator, brutar şi zugrav, iar pentru meseriile de lucrător în creşterea plantelor, lucrător în creşterea animalelor nu sunt necesare studii minime obligatorii. Durata cursurilor este de şase luni pentru meseriile: montator pereţi şi plafoane din gips-carton, bucătar, administrator pensiune turistică şi zugrav, respectiv de 3 luni pentru toate celelalte meserii.

Cursurile sunt gratuite

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).
Înscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, în baza unei cereri însoţită de următoarele documente: actul de identitate, în original şi copie, certificat de naştere, în original şi copie; actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie; actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice; cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament; recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…