Castelul Cantacuzino din Buşteni va găzdui, până în luna martie a anului viitor, o expoziţie cu peste 120 de litografii realizate de artistul spaniol Pablo Picasso

Untitled

Iubitorii de artă din România vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni faţă în faţă cu tuşele geniului lui Picasso, în cadrul ambianţei speciale a Castelului Cantacuzino din Buşteni.

Expoziţia cu peste 120 de litografii realizate de artist sub influenţa întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustraţii pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara şi regizorul Jean Cocteau a fost deschisă la sfârşitul săpămânii trecute la Buşteni şi va rămâne la castel până pe 6 martie 2016.

Expoziţia Que Viva Picasso este curatoriată de colecţionarul privat Thomas Emmerling.

Expozitia va fi deschisă în fiecare zi de la 9.00 la 21.00.

Cu ocazia ineditei expoziţii, o serie de replici realizate din lemn după sculpturi realizate de Picasso vor fi instalate în Buşteni, sculpturile fiind vizibile pe Valea Prahovei.

Expoziţia este o parte dintr-o serie de evenimente culturale curajoase ce au avut un impact puternic asupra publicului în anul 2015. Expoziţia anterioară semnată Salvador Dali, a avut peste 27.000 de vizitatori români. Alte expoziţii viitoare sunt progamate pentru anul 2016 şi vor fi semnate de către Marc Chagall şi Vincent VanGogh.

Pablo Ruiz y Picasso, cunoscut ca Pablo Picasso (1881 – 1973) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici spanioli şi una dintre cele mai strălucite personalităţi artistice a secolului al XX-lea, creatorul curentului cubist.

 SURSA: http://adevarul.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Marian MALCIU: Rondelul tristei veri & Sonetul plângerii… Te cheamă!

Sonetul plângerii… Te cheamă!  ***  Privește, Doamne! Tot pământul plânge, Iar Cerul…