Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Expoziţie cu peste 120 de lucrări semnate Picasso, la Castelul Cantacuzino din Buşteni

Expoziţie cu peste 120 de lucrări semnate Picasso, la Castelul Cantacuzino din Buşteni

3 min read
0
0
197
Castelul Cantacuzino din Buşteni va găzdui, până în luna martie a anului viitor, o expoziţie cu peste 120 de litografii realizate de artistul spaniol Pablo Picasso

Untitled

Iubitorii de artă din România vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni faţă în faţă cu tuşele geniului lui Picasso, în cadrul ambianţei speciale a Castelului Cantacuzino din Buşteni.

Expoziţia cu peste 120 de litografii realizate de artist sub influenţa întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustraţii pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara şi regizorul Jean Cocteau a fost deschisă la sfârşitul săpămânii trecute la Buşteni şi va rămâne la castel până pe 6 martie 2016.

Expoziţia Que Viva Picasso este curatoriată de colecţionarul privat Thomas Emmerling.

Expozitia va fi deschisă în fiecare zi de la 9.00 la 21.00.

Cu ocazia ineditei expoziţii, o serie de replici realizate din lemn după sculpturi realizate de Picasso vor fi instalate în Buşteni, sculpturile fiind vizibile pe Valea Prahovei.

Expoziţia este o parte dintr-o serie de evenimente culturale curajoase ce au avut un impact puternic asupra publicului în anul 2015. Expoziţia anterioară semnată Salvador Dali, a avut peste 27.000 de vizitatori români. Alte expoziţii viitoare sunt progamate pentru anul 2016 şi vor fi semnate de către Marc Chagall şi Vincent VanGogh.

Pablo Ruiz y Picasso, cunoscut ca Pablo Picasso (1881 – 1973) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi artişti plastici spanioli şi una dintre cele mai strălucite personalităţi artistice a secolului al XX-lea, creatorul curentului cubist.

 SURSA: http://adevarul.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Povestea unui tânăr adevărat, pe două continete / Schiță / Narator MELANIA RUSU CARAGIOIU

Prolog: O poveste, care pare,  cum sunt toate poveștile, dar care se înscrie în.economia d…