Home Google începe lupta cu liderul Facebook

Google începe lupta cu liderul Facebook

5 min read
0
0
504

Google va lansa un serviciu de socializare numit Google+, un nou concurent pentru compania lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Noul proiect al companiei ce deţine cel mai mare motor de căutare din lume a fost demarat datorită popularităţii de care se bucură reţelele de socializare.

Google începe lupta cu Facebook pentru piaţa reţelelor de socializare. Potrivit directorului general al companiei, Larry Page, site-urile de socializare se dezvoltă într-un ritm ameţitor. Aşa s-a născut ideea proiectului Google+. Structura acestui serviciu este asemănătoare cu cea a Facebook-ului. Punctele forte ale proiectului sunt tot postarea fotografiilor, fluxul de informaţii despre prieteni şi subiectele de interes.

Ce e nou? Compania ce deţine cel mai mare motor de căutare din lume se laudă că, faţă de reţeaua lui Zuckerberg, Google+ pune accent pe intimitatea şi securitatea datelor utilizatorului. Astfel, primul lucru care trebuie să-l faci când accesezi Google+ este să alegi o fotografie de profil. De asemenea, poţi uni conturile de Picasa şi Google şi vei încărca fotografiile pe site mult mai uşor. La secţiunea „Despre mine”,  poţi împărtăşi cu ceilalţi locurile în care ai călătorit sau ai locuit, cu ajutorul Google Maps.

La fel ca pe Facebook, pe Google+ poţi să-ţi organizezi prietenii în grupuri sau cercuri. De asemenea, pentru fiecare lucru pe care îl postezi eşti întrebat cărui grup de prieteni sau căror utilizatori vrei să împărtăşeşti informaţia. O altă aplicaţie interesantă este funcţia „stream” care este foarte asemănătoare cu cea din Facebook, numită „feed”. Astfel, utilizatorulul poate alege care cercuri de prieteni pot contribui la „streamul” său. Şi, pentru a împărtăşi cu prietenii interesele tale, poţi accesa secţiunea „Spark”.

Aici poţi introduce unul din aceste interese iar motorul de căutare al Google îţi arată cele mai relevante rezultate despre acestea. Spre exemplu, dacă ai introdus în „Spark” muzică rock, vei primi articole şi videoclipuri despre acastă temă. Analiştii însă, sunt destul de sceptici în ceea ce priveşte această platformă. Aceştia sunt de părere că este destul de greu pentru oricine să convingă internetul să adere la un nou serviciu de socializare online.

VEZI AICI un DEMO

Google+, disponibil pentru testare

În prezent, Google+ este deschis pentru testare, un număr redus de utilizatori având acces şi doar pe bază de invitaţie. Compania americană nu a anunţat când va fi disponibilă această platformă publicului larg ci, a precizat doar că în prezent, serviciul nu are spaţii şi funcţii de advertising.

Google joacă tare

Google vrea să ocupe locul unu şi pe piaţa reţelelor de socializare. Însă, potrivit analiştilor, nu e foarte uşor ca Facebook să fie detronat din poziţia de lider. Potrivit sondajelor, reţeaua lui Mark Zuckerberk are în prezent aproximativ 700 de milioane de utilizatori din întreaga lume, pe care Google+ ar trebui să-i „fure”.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…