Home Google lansează un rival pentru Facebook

Google lansează un rival pentru Facebook

4 min read
0
0
279

Se încinge lupta reţelelor de socializare

Un rival pentru Facebook. Este vorba despre serviciul de socializare lansat de gigantul American Google și denumit ”Google+”, informează BBC News.

Google a avut mai multe încercări ratate de a ataca supremația celor de la Facebook în domeniul socializării online, printre ele Google Wave și Google Buzz, însă noul serviciu pare a fi cea mai îndrăzneață mișcare de când Larry Page a devenit director executiv în luna aprilie.

Noul serviciu, care  fost făcut disponibil doar pentru un număr restrâns de utilizatori, fiind deocamdată în faza de testare. Acesta permite utilizatorului să posteze fotografii, să adauge comentarii, unii analiști afirmând chiar că vom avea un Facebook la care se adaugă Gmail, Reader, Docs, Picasa, YouTube.

Google+ va avea și câteva caracteristici proprii, în special în zona de confidențialitate:

–    cercurile de prieteni – o funcție specifică Google+, care le va permite utilizatorilor să creeze cercuri personalizare, de prieteni, colegi de facultate, colegi de muncă, și să decidă cât anume din contentul urcat de el pe site poate fi văzut de fiecare grup în parte. Vic Gundotra, vice-președinte senior în inginerie la Google, a declarat, fără a da nume, că încercările altor rețele de socializare online de a crea grupuri nu funcţionează atât de bine. Facebook a introdus recent posibilitatea de a crea mici grupuri de prieteni.

–    conferințe multi-user care le permite utilizatorilor să intre și să iasă după bunul plac din conversațiile în grup
–    mesaje instant în grup
–    posibilitatea de a te conecta cu alte persoane din rețea pe baza intereselor.

SURSA: http://www.evz.ro

Google a anunţat câţi utilizatori are serviciul Google+

Serviciul Google + numără deja peste 10 milioane de utilizatori, la 16 zile după lansarea experimentală a acestui instrument, care permite o folosire mai personalizată a web-ului, arată directorul general al Google, Larry Page.

  • “Creşterea lui Google+ a fost formidabilă”, a declarat Page la o teleconferinţă, cu ocazia prezentării rezultatelor trimestriale ale grupului.
  • “Peste 10 milioane de persoane s-au înscris la Google+; este un succes formidabil pentru echipă”, a spus Page.
  • “În fiecare zi au fost peste un miliard de mesaje pe Google+”, a adăugat el.

Google+ a fost lansat experimental pe 28 iunie şi nu este accesibil decât cu invitaţie. Unii analişti financiari apreciază că, prin acest instrument, Google ar putea face faţă noii vedete din lumea internetului, Facebook.

SURSA: http://www.capital.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“De când cu pandemia, am învățat să prețuiesc mai mult duminicile” de Paul SURUGIU-FUEGO

Uneori îmi pierd răbdarea. Uneori mi se pare că lumea o ia la goană și eu împreună cu ea ș…