Home Ghid pentru turiştii care ajung la Sinaia – VIDEO

Ghid pentru turiştii care ajung la Sinaia – VIDEO

6 min read
0
0
320

Sunteţi pregătiţi să evadaţi cîteva zile sau să vă petreceţi concediul la munte şi nu ştiţi unde să mergeţi ? Dacă alegeţi ca destinaţie staţiunea Sinaia, Centrul de Informare şi Promovare Turistică vă ajută să vă faceţi planul de vacanţă. Serviciile oferite de acesta se pliază perfect pe cerinţele turiştilor.

Consilierul Centrului de Informare şi Promovare Turistică, Paul Popa, le stă la dispoziţie turiştilor cu informaţii legate despre locurile interesante ce pot fi vizitate, traseele turistice, distanţele şi chiar costurile ce le implică o incursiune montană.

Sinaia beneficiază de asemenea şi de un Ghid Turistic Digital, care se află la dispoziţia turiştilor în permanenţă.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ya6aC4xyV60

httpv://www.youtube.com/watch?v=1bmLQi4c6_U

Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa. Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor”.

Statiunea tristica Sinaia este situata in bazinul superior al Prahovei la 850 m altitudine medie intre masivul impadurit al Garbovei si ultimele pante ale muntelui Furnica. Cunoscuta statiune de odihna, de tratament si de sporturi de iarna, Sinaia ofera turistilor o atmosfera placuta. Iernile sunt blande datorita versantilor muntosi care adapostesc statiunea.

Temperatura medie in ianuarie este  – 3.5oC; temperatura medie anuala este  5,5o – 6,5oC. Iarna cad zapezi abundente, stratul mentinandu-se de la sfarsitul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii martie cu o grosime medie de 50 cm. Amatorii sporturilor de iarna au la dispozitie: partii de schi de diferite grade de dificultate, partii de sanius, pista de bob, scoala de schi pentru copii, incepatori si avansati, centre de inchiriere a materialelor si echipamentului pentru schi, mijloace de transport pe cablu: telecabina, telescaun, teleski, babyski. Vara, numeroase poteci marcate invita la drumetii in cadrul natural din jurul statiunii sau la excursii in Muntii Bucegi. De asemenea, se organizeaza serbari distractive, programe folclorice, carnavaluri.

Bucegii, situati la vest, ca un urias “scut de paza” al asezarii, domina Sinaia printr-un abrupt de peste 1000 m. Varfuri tasnind dincolo de 2000 m, stralucind vara in bataia soarelui, iar iarna sub mantia alba a zapezii, sunt presarate la marginea marelui abrupt al Bucegilor, unul dintre cele mai impresionante din cate exista in Romania. In est, Muntii Garbova isi intind spinarile catre sud, inaitand pana la Izvorului lui Bogdan, in apropierea vestitelor si, altadata, temutelor “Oratii”. Cele doua masive muntoase, Bucegii si Garbova, “ocrotesc” localitatea, de-o parte si de alta, pe o lungime de peste 9 km.  Pentru a sosii in Sinaia, din oricare colt al tarii, exista cateva posibilitati de acces pe cai directe sau mai ocolite, fie pe cale ferata fie pe magistralele rutiere. Trenurile care opresc in gara orasului, situata intre raul Prahova si DN1 (E 60) aproximitiv in fata hotelului “Caraiman” vin din directiile Bucuresti, Ploiesti sau Brasov.

Principala magistrala rutiera ce traverseaza statiunea de le nord la sud este DN1 (E 60) care face jonctiune cu DN 71 ce vine dinspre Targoviste, prin localitatile Pucioasa, Fieni, Moroieni. Aceasta din urma, dupa ce traverseaza Muntele Paduchiosul, patrunde in Sinaia in partea ei sudica, intre Podul Izvorul Dorului si stadionul orasului.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …