Home Iris Nineta GOLDMANN: “Infernul din NOI” – despre “socializarea” Facebook

Iris Nineta GOLDMANN: “Infernul din NOI” – despre “socializarea” Facebook

3 min read
0
0
164

De necrezut cum Facebook poate fi transformat de unii intr-un infern!

Cand am decis sa intru pe Fbk, am sperat ca voi structura, alaturi de ceilalti, un spatiu al spiritualitatii dornice de eliberare, de clarificare, un spatiu al Adevarului despre om si destinul sau in lume. Ce ar putea insemna “socializarea” atat de des invocata in insasi definitia Fbk? Cumva comunicare? A comunica frumos, a schimba idei inspiratoare si generatoare de bucurie si incredere, iata un posibil raspuns. Nu am crezut nici o clipa ca Fbk ar putea deveni, cateodata, un loc al experimentelor distructive, o lume in care reperele morale se pot dizolva instantaneu, din cauza agresivitatii furibunde a unora dintre propriii nostri “prieteni”.

O jungla populata de pradatori si de identitati false, din spatele carora se ataca fara mila! Spre pilda, recent, am fost in mod incredibil si grav insultata de o necunoscuta, fara absolut nici un motiv!! Dar nu asta conteaza, ci felul in care “atacatoarea” a raspuns uimirii mele legitime: “De ce ai facut asta?” Replica m-a socat: “Ei, as! Ce daca te-am facut albie de porci? Trebuia sa ma injuri si tu din greu, dupa care sa ma blochezi! Mare lucru!”… ( Evident, in realitate, replica a fost mult mai dura si “colorata”.)

America, dar si Romania, par a fi marcate de numarul tot mai mare de divorturi si despartiri provocate de activitatile sotilor si cuplurilor pe Facebook, precum si de numeroasele depresii sau prabusiri psihice ale tot mai multor utilizatori bulversati de universul nou care i-a inglobat! Merita platit pretul? Nu stiu!

Pana la urma, orice lume pe care o cream are chipul si asemanarea noastra! Iar daca lumea este violenta si urata, iar legile ei distrug legaturile interumane, noi, constructorii, cum suntem?”

Iris Nineta Goldmann
(drept de autor)

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…