Home Judeţul Braşov este cea mai dezvoltată regiune din România

Judeţul Braşov este cea mai dezvoltată regiune din România

4 min read
0
0
317

O spun reprezentanţii Parlamentului European, care în acest an au organizat pentru prima dată un concurs la care s-au înscris preşedinţii consiliilor judeţene şi regionale, dar şi primarii marilor oraşe din ţările membre ale Uniunii Europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi primarul sectorului 1 al capitalei, Andrei Chiliman, au fost singurii premianţi din România.

Recunoaşterea internaţională acordată judeţului Braşov a fost făcută în urma unei deliberări a unui juriu format din membri ai Parlamentului European şi specialişti în administraţie publică din Comitetul Regiunilor, instituţie subordonată legislativului european. Criteriile de acordare a distincţiilor au fost gradul de absorbţie al fondurilor europene şi modul în care au fost investiţi banii pe care aleşii locali şi regionali i-au avut la dispoziţie. Astfel, pentru investiţii de sute de milioane de euro în drumurile judeţene, în reabilitarea reţelelor de apă din judeţ, în relansarea turismului prin punerea în evidenţă a monumentelor istorice, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a primit premiul pentru cele mai importante realizări pe plan regional.

„Este foarte greu, avem de-a face un un guvern abuziv, cu un preşedinte abuziv. Însă, cu toate acestea, în judeţul nostru am reuşit să avem realizări remarcabile. Să nu uităm că e anul în care am finalizat investiţiile pe fondul ISPA, am început investiţii pe fonduri structurale, la reţelele de apă şi canalizare. În acelaşi timp, ne luptăm să avem un sistem de sănătate modern, european“, a spus preşedintel Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

Distincţia europeană este cu atât mai importantă cu cât ea a fost acordată pentru realizări într-un mandat în care câştigătorii provin din formaţiuni politice aflate în opoziţie. „În ceea ce mă priveşte, am primit această recunoaştere pentru activitatea pe care am depus-o şi o depun din opoziţie, pentru ca administraţia locală să rămână autonomă, să nu i se ştirbească autonomia. Lucru pe care actualul Guvern Boc îl face cu fiecare lege pe care o aduce“, a spus Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, susţine că în ciuda faptului că guvernul PDL a alocat Braşovului în acest an cel mai mic buget din istorie, pedepsindu-i pe toţi locuitorii judeţului,  investiţiile majore nu se vor opri aici: Braşovul va avea un aeroport şi un spital modern.

SURSA: http://www.bzf.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …