Home La ECOAGRIS, Targul pentru sanatatea ta, se va inaugura Atelierul gastronomic

La ECOAGRIS, Targul pentru sanatatea ta, se va inaugura Atelierul gastronomic

8 min read
0
0
187

Bioma Agro Ecology Co organizează la Biserica Toma Cozma din Iaşi, ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta. Expoziţia cu vânzare se va desfăşura periodic în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”), iar intrarea va fi liberă. Primele serii ale manifestării se vor derula în perioadele: 4-6 februarie, 18-20 februarie, 4-6 martie și 15-17 aprilie a.c.

ECOAGRIS se bucură de participarea unor producători consacrați din diferite judeţe ale ţării (Iaşi, Maramureş, Neamţ, Suceava, Braşov, Sălaj, Giurgiu, Constanța etc.) precum şi a unor societăți recunoscute pe plan internaţional (Israel, Ungaria), care vor oferi publicului larg:

* alimente bio şi produse tradiţionale (preparate din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol, brânzeturi, prăjituri şi plăcinte de casă, sărmăluţe, miere de albine etc.)
* fructe, legume, conserve
* produse naturiste, suplimente nutritive naturale, vitamine;
* dulciuri, băuturi (pălincă naturală, vin ecologic), ceai, siropuri şi produse dietetice;
* produse apicole uleiuri naturale, tincturi şi extracte din plante, plante medicinale
* cosmetice, produse de îngrijire personală, săpunuri naturale
* detergenţi şi soluţii bio pentru casă, ambalaje ecologice

În dorința de a diversifica activitățile și de a angaja cât mai mult interesul vizitatorilor, fiecare ediție vine cu elemente de noutate. Astfel, în cadrul ediției din perioada 4-6 februarie a ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta se va inaugura Atelierul gastronomic în cadrul căruia doamna Rodica Țiplea, producător tradițional din Maramureș, va găti în fața publicului larg plăcinte și sărmăluțe după metode tradiționale. Aceasta pentru că scopul principal al manifestării – au declarat organizatorii- îl constituie tocmai educaţia şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, precum şi stimularea interesului de a redescoperi și pune în valoare vechile datini și tehnici autohtone. În cadrul manifestării vom lansa invitație și unor clase de copiii de la școli primare, care vor putea astfel să învețe cum se prepară aceste produse și care este importanța lor pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Totodată, vor fi prezente la târg şi renumitele preparate tradiţionale maramureşene din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol. Carnea de porc Mangaliţa – explică domnul Ioan Tătăran, președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice din Maramureș – este o carne marmorată având grăsime intramusculară, ţesutul este maturat, nu conţine toxine, are conţinut scăzut de apă, calităţi gustative foarte bune. De remarcat este faptul că grăsimea de porc Mangaliţa conţine Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi) la fel ca şi grăsimea de somon. Datorită acestor calităţi carnea şi preparatele din carne de Mangaliţa sunt recomandate în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă. Societatea noastră este prima care a reînnodat firul rupt al creșterii și prelucrării cărnii de Mangalița oferind consumatorilor produse sănătoase de înaltă calitate.

ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta adaugă încă o notă specifică prin prezentarea de produse, tehnici și inputuri autorizate pentru agricultura ecologică (fertilizatori şi amelioratori ecologici, fertilizatori având caracter fitosanitar) sau tratamente ecologice pentru protecţia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologică a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), cu adresare directă pentru cei care implementează proiecte în agricultură, protecţia mediului, zootehnie sau industria alimentară.

Adăugăm că ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta beneficiază de un ambient generos prin parteneriatul cu Parohia Toma Cozma din Iași, care a pus la dispoziție Parcul Bisericii. Prin astfel de acțiuni suntem încredințați că numărul celor interesați pentru a-și cultiva terenul într-un mod care să asigure sănătatea mai multor generații va spori considerabil, cu reflectare pozitivă în formarea unei conștiințe responsabile pentru mediul înconjurător. De asemenea, apreciem că pentru zona noastră agricultura ecologică ar putea constitui un frumos punct de plecare care să completeze în mod fericit potențialul ecoturistic și spiritual de care beneficiază Moldova și Bucovina – a declarat Preotul Mihai Mărgineanu, paroh la Biserica Toma Cozma, unde se desfășoară ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta.

Din Programul evenimentului:

* Program de vizitare:

– zilnic, intre orele 10.00-18.00

* Vineri, 4.02.2011

– ora 13.00 – deschiderea oficială a târgului cu vânzare

– ora 13.30 – conferința de presă

SURSA: http://www.ne-cenzurat.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…