×

Liga de Fotbal, la start

Liga de Fotbal, la start

1328 Liga de Fotbal, la startVlad Oprea: „Cel mai important lucru este fair play-ul.”

Cea mai îndrăgită competiţie fotbalistică din Sinaia, Liga de Fotbal, a luat startul la sfârşitul săptămânii. Organizată de Primăria Sinaia, în colaborare cu Clubul Sportiv Carpaţi, Liga de Fotbal se va desfăşura până pe 19 iunie. La startul competiţiei s-au aliniat 18 echipe ce vor lupta pentru premii în valoare de 4 000 de euro.

Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa Primarului Vlad Oprea, a echipelor participante şi a numeroşi spectatori, la baza sportivă a Colegiului Mihail Cantacuzino. „Bun venit la cea de-a doua ediţie a Campionatului de fotbal sinăian. Am încurajat întotdeauna toate competiţiile, indiferent că este vară sau iarnă, pentru că sportul este parte din noi. Îmi doresc ca vremea bună să permită prezenţa unei galerii puternice. Mi-ar fi plăcut ca aceste meciuri să se desfăşoare pe stadionul de la Carpaţi, dar din păcate acesta ne-a fost luat de cei de la Mefin. Le urez succes tuturor celor care s-au înscris şi cei mai buni să învingă. Nu uitaţi că este o competiţie în care cel mai importat este fair play-ul”, a spus Vlad Oprea în deschiderea evenimentului.

VO-300x163 Liga de Fotbal, la start

Meciul de deschidere a adus faţă în faţă echipa Carpaţi Sinaia 1977, singura echipă care a reuşit promovarea în divizia B şi echipa de fotbal feminin Principesa Maria, care a reuşit calificarea în finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. O punte între ani, trecutul împotriva viitorului şi un meci pe cinste. Lovitura de începere i-a aparţinut lui Vlad Oprea, care a pasat fetelor de la Principesa Maria. Micuţele fotbaliste au luptat şi au reuşit să înscrie trei goluri în poarta echipei Carpaţi 1977, dar aceştia au egalat de fiecare dată, iar meciul s-a terminat 3-3.

„A fost foarte bine, o experienţă nouă. Nu am mai jucat niciodată împotriva unor oameni maturi, dar ne-a plăcut şi dacă vom mai avea ocazia, vom repeta experienţa”, a spus Gheauş Andreea, atacanta echipei Principesa Maria.

„Am primit trei goluri din vina mea. Sunt mai experimentaţi şi au reuşit să mă păcălească. Vreau să mai joc împotriva lor, dar mi-aş dori să fiu în teren, nu în poartă”, a declarat Buligă Mădălina, portarul echipei Principesa Maria.

Antrenorul echipei de fete, Adrian Calciu, a jucat în echipa Carpaţi 1977, dar la meciul împotriva fetelor lui a fost mai mult antrenor. „Am vrut să facem o punte peste timp, între fostele valori ale echipei Carpaţi Sinaia, ce au jucat în divizia B, ultima performanţă fotbalistică a oraşului, şi nişte gâgâlici de fete ce au ajuns într-o finală naţională. Sunt în primele opt echipe din ţară, ceea ce este foarte important pentru ele şi pentru comunitatea noastră. Se va auzi la nivel naţional nu numai despre turismul din oraşul Sinaia, dar şi despre fotbalul din Sinaia”, a spus Adrian Calciu.

Deşi ploaia nu a încetat pe parcursul celor două zile, fotbaliştii amatori au intrat în teren şi au luptat pentru victorie, fiind încurajaţi de galerii.

Liga-de-Fotbal-2-300x199 Liga de Fotbal, la startPrimul meci al campionatului a fost de 10 – atâtea goluri au reuşit cei de la echipa Platou1 să înscrie în poarta adversarilor, echipa Oltenii. Deşi au luptat până în ultimul minut, Oltenii nu au reuşit să înscrie golul de onoare, spre nemulţumirea galeriei, care i-a încurajat pe tot parcursul meciului.

Al doilea meci al zilei de sâmbătă s-a disputat între Floare de Colţ şi Palace Com. Ocupanţii locului II de anul trecut, Palace Com, au reuşit să obţină victoria cu 1-0 în faţa adversarilor, după un meci greu, disputat pe un teren plin de apă.

Liga-de-Fotbal-1-300x199 Liga de Fotbal, la startCel mai mare scor înregistrat a fost cel dintre Cafe Mazzola şi Emira 94. Câştigătoarea de anul trecut, Emira 94, a înscris nu mai puţin de 13 goluri în poarta celor de la Cafe Mazzola.

Meciurile zilei de duminică au debutat pe o ploaie torenţială. Primul a fost cel dintre Izvorul Friş şi Poliţia Sinaia. Deşi echipa poliţiei sinăiane a luptat şi a înscris primul gol, meciul s-a terminat la egalitate, 2-2.

Echipa Poliţiei Comunitare, La Piovra, prezentă pentru al doilea an în competiţie, a jucat împotriva celor de la Covorul Verde. Primul minut de joc, primul gol. Portarul echipei Covorul Verde a fost luat prin surprindere de o degajare şi scorul a devenit 1-0. După cele 60 de minute de joc, scorul a fost de 3-2 pentru La Piovra.

Răsturnare de situaţie în ultimele minute de joc la meciul dintre Republicii Team şi Arsenal. După un meci echilibrat, în care scorul a fost la egalitate, Arsenal a reuşit să înscrie golul ce le-a adus victoria cu 4-3 în faţa celor de la Republicii Team.

Următoarele meciuri din Liga de Fotbal se vor desfăşura vineri, 27 mai. Primii vor intra în teren cei de la New Project Platou şi Carpatina Sinaia, începând cu ora 17,00. De la ora 18,20, pe teren vor intra GSI şi Transport Urban, iar de la ora 19,40 va avea loc meciul dintre Platou 1 şi Floare de Colţ.

Carpaţi 1977, o echipă de legendă

Anul 1977, 26 iunie. Iubitorii fotbalului din Sinaia erau în culmea fericirii. Echipa Carpaţi le îndeplinea cel mai frumos vis, promovarea în divizia B. Despre fotbalul de atunci am discutat cu Dorinel Gheorghe, unul dintre jucătorii din 1977:

Carpati-1977-300x192 Liga de Fotbal, la start„Pe 26 iunie, am avut meci decisiv cu I.R.A Câmpina. Am câştigat cu 2-1 şi am promovat în divizia B. Am reuşit să ajungem acolo, pentru că jucam cu pasiune, nu pentru bani. Eram angajaţi la Mefin, luam un salariu şi jucam fotbal. Aveam şi prime de joc, dar erau foarte mici. Jucam din plăcere, iar ceea ce am realizat atunci a fost rezultatul dăruirii.

Dacă aş avea posibilitatea să o iau de la capăt, aş face acelaşi lucru, dar m-aş îndrepta spre o echipă mai mare. La vremea respectivă am avut oferte să plec la alte cluburi, dar aveam deja familie şi mi-a fost greu să plec şi să o iau de la început. Nu puteam renunţa la tot. Acum vremurile s-au schimbat, iar fotbalul se joacă doar pentru bani. A dispărut pasiunea pentru joc în sine. Ca să ajungă la performanţa din 1977, Sinaia trebuie să investească în copii. Meciul de astăzi, cu fetele, a fost frumos, dar destul de greu, cel puţin pentru mine. Nu mai am condiţia fizică de atunci. Când jucam, aveam 67 de kg, acum am 100. Fetele trebuie să se mai antreneze, să mai lucreze la tehnică. Să sperăm că aceste fete vor reuşi să facă ceva pentru fotbalul sinăian. Le doresc să ajungă cât mai departe.”

Iată şi echipa care a oferit în 1977 cel mai frumos dar iubitorilor fotbalului: Mircea Velişcu, Pandrea, Adrian Calciu, Nae Viorel, Vali Marina, Popa Cezar, zis Furnică, Oancea, Ene Nicolae, Dorinel Gheorghe, Neagu, Dorobăţ, Dogaru, Teo Bălan, Dumitrache, antrenor fiind Gheorghe Dumitraşcu.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed