Home Şcoala, de la competiţie la succes

Şcoala, de la competiţie la succes

4 min read
0
0
262

Şcoala Principesa Maria a fost gazda Cercului pedagogic al directorilor din şcolile gimnaziale din Prahova. 52 de conducători ai unităţilor şcolare s-au întâlnit pentru a face bilanţul semestrului I. Întâlnirile dintre conducătorii unităţilor de învăţământ au loc periodic, iar discuţiile purtate sunt strâns legate de activitatea şi situaţia şcolară din semestrul anterior. Tema de la Sinaia a fost Marketingul educaţional, iniţiativă de propulsare a şcolii către competiţie şi succes. Alături de conducătorii unităţilor şcolare au fost prezenţi Dan Ioan Bujor, Liderul de Sindicat din învăţământul prahovean şi Liliana Ţenescu, Inspector de Management în Inspectoratul Şcolar Prahova.

„Se dezbat priorităţi importante în încheierea anului şcolar. Sunt analizate propunerile şi observaţiile venite din partea directorilor, dar şi comunicatele din partea Inspectoratului Şcolar”, a declarat Dan Ioan Bujor, Lider Sindicat Valea Prahovei.

Şcoala Principesa Maria a fost aleasă ca loc de desfăşurare a cercului pentru rezultatele bune pe care le are, atât în domeniul educaţiei, cât şi al marketingului.

„Aceste întâlniri sunt deosebit de importante pentru cunoştinţele de legislaţie pe care le actualizăm, consolidăm şi aprofundăm. Dezbatem teme de interes comun, problemele care există şi încercăm să căutam soluţii”, a spus Liliana Ţenescu, Inspector de Management în Inspectoratul Şcolar Prahova.

Una dintre problemele cu care se confruntă cel mai des directorii de şcoli este lipsa banilor. Inspectorul Liliana Ţenescu le-a arătat metodele prin care unităţile şcolare pot atrage fonduri.

„Nemulţumirile sunt legate de finanţare, de cele mai multe ori. Şcoala este şi ea obligată să găsească şi alte fonduri. Poate să se implice în proiecte sau poate solicita sprijinul diverselor ONG-uri sau fundaţii. În contextul descentralizării, şcoala poate atrage fonduri, nu doar să aştepte”, a completat Liliana Ţenescu.

Evenimentul organizat la Şcoala Principesa Maria a fost o reuşită. „Mă bucur că am fost aleşi pentru acest eveniment. Acest lucru demonstrează faptul că în şcoala noastră lucrurile merg foarte bine. Finanţarea şcolilor în funcţie de numărul de elevi duce la o bătălie permanentă pentru atragerea copiilor. Marketingul trebuie să se promoveze”, a spus Adrian Calciu, directorul Şcolii Principesa Maria.

Următorul cerc va fi cel de la Valea Doftanei, unde se vor întâlni conducătorii unităţilor din învăţământul liceal.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …