Home Muzică şi poezie la Carmen Sylva

Muzică şi poezie la Carmen Sylva

4 min read
0
0
444

Trupa de teatru a Asociaţiei Sinaia – Athis-Mons, condusă de Adelina Mihalcea şi Diana Uţă, a susţinut la Centrul Cultural Carmen Sylva un spectacol de poezie şi muzică alături de grupul Mini Piano din Bucureşti. În faţa sălii pline, Eminescu, Alecsandri, Coşbuc, Topârceanu, Labiş, Arghezi şi Baranga au prins viaţă în interpretarea tinerilor actori, care au smuls ropote de aplauze. Adelina Mihalcea, instructorul trupei de teatru şi-a stăpânit cu greu emoţiile: „A fost frumos, acum au venit satisfacţiile. Încă am emoţii, pentru că îmi doream să iasă foarte bine şi a ieşit foarte bine. Sunt mândră de copilaşi şi ei sunt mândri de ceea ce au lucrat până acum”.

Pianiştii trupei Mini Piano, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, au reuşit să ridice sala în picioare, prin interpretarea deosebită a pieselor compuse de Beethoven, Liszt, Czerny sau Paul de Senneville. Doina Profir, cea care se ocupă de micuţii pianişti, vine de fiecare dată cu deosebită plăcere la Sinaia, datorită publicului de care are parte: „Nu facem show-biz, nu facem show, încercăm să fim cinstiţi cu noi şi cu publicul nostru. Publicul din Sinaia este deosebit, este un public ce apreciază muzica clasică şi spectacolele de calitate. Se munceşte mult, iar când publicul ne primeşte aşa cum suntem primiţi aici, merită orice efort. Sunt onorată că sunteţi alături de noi atunci când venim la Sinaia”.

Responsabilă pentru acest spectacol a fost Cecilia Frâncu, manager de proiect în cadrul Asociaţiei. „Am avut prima tentativă de a face un cerc de teatru pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani, cu intenţia de a organiza, într-un viitor apropiat, un festival internaţional de teatru pentru copii. După şase luni de activitate alături de actriţele Diana Uţă şi Adelina Mihalcea, am reuşit să facem un mic spectacol, să punctăm această activitate. Pentru a fi şi un schimb între micii artişti, am invitat grupul Mini Piano dn Bucureşti, să dea un pic de culoare unui spectacol care putea să fie numai de poezie. Ziua de astăzi este o bucurie pentru toţi, invitaţi, părinţi şi pentru noi, cei care timp de şase luni ne-am zbătut pentru acest cerc de teatru. Am remarcat progresul copiilor, au făcut cu brio faţă schimbului de experienţă propus de Mini Piano, s-au simţit integraţi în această viaţă culturală şi, în mod sigur, anul viitor vom fi mai buni”, a spus Cecilia Frâncu.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…