Home Breaking News Stiri Exclusive Maestrul Gheorghe Zamfir – concert extraordinar de Crăciun la Sala Palatului pe 18 decembrie 2014

Maestrul Gheorghe Zamfir – concert extraordinar de Crăciun la Sala Palatului pe 18 decembrie 2014

8 min read
0
0
365

Colindul copilăriei este o amintire la care muzicianul se întoarce, deseori, când apar primii fulgi de zăpadă
Muzicianul Gheorghe Zamfir va urca în seara de 18 decembrie, în prag de Crăciun, pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-un spectacol extraordinar. Va avea alături artişti de geniu ai scenei româneşti între care soprana Alexandra Coman, emblematicul cor cameral Madrigal, precum şi violonistul Eugen Sârbu (care va veni de la Londra spre a susţine un program cu vioara Stradivarius), dar şi actorul Dan Puric. O surpriză pentru public va fi Orchestra Naţională Gheorghe Zamfir, sub baheta dirijorului Florin Totan.

image-2014-10-14-18301387-46-gheorghe-zamfir-concert-craciun

Cei care-l ascultă cântând pe maestrul GHEORGHE ZAMFIR, adevăratul zeu PAN al zilelr noastre, minunatul artist care ne vrăjește cu armonii nemuritoare interpretate la naiul inițiatic, vor călători în lumea mirifică a melosului românesc, vor păși în palatul de lumină al dumnezeirii neamului și se vor simți mai aproape de divinitatea care l-a creat să slujească muzicii, să-i fericească pe oameni.

Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu


Gheorghe Zamfir – Doină de jale I – Vezi mai multe video din

Alaturi de maestrul Gheorghe Zamfir va sustine un concert si soprana Rodica Anghelescu care va interpreta cateva din piesele de pe Albumul “Doina nemuriroare si prietenii ei”

„Au trebuit să treacă foarte mulţi ani ca să răsară, precum o floare de colţ strălucitoare, curată ca lacrima izvorului cristalin, suavă ca o atingere de zefir şi unduitoare ca valurile dorului: glas dulce de privighetoare care anunţă zorile unei muzici clasice de cea mai bună calitate, nimeni alta decât soprana Rodica Anghelescu. Cu o voce cristalină extraordinară, precum apa izvorului de munte, freamăt de codru înverzit, zbor de zefir primăvăratic… Rodica Anghelescu ne aduce bucuria în suflet, ne întinereşte şi cheamă dorul îndrăgostit să ne facă fericiţi, iar cerul devine mai senin atunci când ciocârlia măiastră se-nalţă triumfătoare şi ne cucereşte inimile cu triluri superbissime. Rodica Anghelescu este o soprană de coluratură ce face parte din noua generaţie a cântăreţilor de operă cu care poporul român se mândreşte. Este înzestrată cu o voce sublimă, timbru dulce, armonios, o adevărată stea de primă mărime ce străluceşte pe firmamentul muzicii clasice, artistă poloivalentă ce întruneşte cu prisosinţă calităţile de interpretă desăvârşită” – Aprecieri în „ Farmecul muzicii”.

Prof. univ. dr. Gheorhe Zamfir

“Rodica Anghelescu este o valoroasă artistă care ne surprinde de fiecare dată, aducând mereu elemente noi. Mai rar mi-a fost dat să ascult o asemenea voce de heruvim, interpretând un buchet de melodii din cele mai cunoscute arii de operă şi lieduri, atât de plăcute auzului. Această bucurie deosebită o datorez acestei minunate soprane de de coluratură, cu o voce de excepţie… al cărei timbru, de-o rară frumuseţe, l-a împletit în mod strălucit cu sensibilitate, dăruire şi graţie, oferind melomanilor o muzică seducătoare.”

Muzicolog prof. univ. dr. Emilia Comişel

Stelele dacă s-ar stinge şi cerul n-ar avea lumină, în momentul când se va auzi voce Rodicăi Anghelescu, tril duios de privighetoare, suspin de vioară îndrăgostită, picurând mărgăritare de aprins dor… , sufletele noastre se vor umple de lumină şi fericire, fiindcă bunul Dumnezeu a înzestrat-o cu un dar inestimabil, o voce de aur care ne farmecă şi ne cucereşte…

Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu 

*****

Cu aceasta ocazie scriitor-compozitorul Marin Voican Ghioroiu va lansa cartea „DOINA DE JALE – GHEORGHE ZAMFIR PREAMĂRIND PE EMINESCU”

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…