La Brasov va avea loc luni, 15 noiembrie, un mars pentru comemorarea revoltei anticomuniste de la Braşov, din 1987.  Evenimentul politic major care a anunţat prabuşirea comunismului în România a fost prea uşor uitat, sunt de parere organizatorii, Liga Suporterilor Stegari şi Noii Golani.

“Revolta s-a declanşat la Întreprinderea de Autocamioane Braşov, printr-o grevă începută în data de 14 noiembrie, noaptea, la schimbul III şi continuată a doua zi dimineaţă cu un marş, transformat brusc intr-unul anticommunist iar de la lozincile “vrem salarii, vrem căldură” trecându-se la “Deşteaptă-te române”. Portretul dictatorului Ceauşescu a fost doborât de pe frontispiciul clădirii şi incendiat. A urmat intervenţia brutală a trupelor speciale de securitate, arestările, torturile etc. După ce initial se anunţase pedeapsa capital pentru muncitorii arestaţi, sub presiunea opiniei publice mondiale, comuniştii au revenit asupra hotarârii lor, deportând, în urma unui proces înscenat, un numar de 61 de muncitori şi  schimbând locurile de muncă ale altor 27 de persoane dintre cele peste 300 arestate şi anchetate în sediile Miliţiei şi Securitatii din Braşov şi Bucureşti.

Considerăm revolta muncitorilor un mare act de vitejie, pe care-l dorim viu şi în zilele noastre.

Vino cu noi luni, 15 noiembrie, ora 17:30 la Centrul Civic Braşov pentru a marca 23 ani de la revolta anticomunistă şi de a cânta “Desteaptă-te Române” aşa cum eroii din 87  sub frica dictaturii, au avut curajul să o facă.

Marşul va avea loc pe traseul Centrul Civic – Modarom” se arata in comunicatul de presa al organizatorilor.

SURSA: http://www.rgnpress.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Soferii model fac toate aceste lucruri! Fa-le si tu!

Nu este deloc greu sa fii un sofer model in trafic, sa conduci prudent si sa ai grija de a…