Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Ministerul Apărării Naţionale va prelua Crucea de pe Caraiman (document)

Ministerul Apărării Naţionale va prelua Crucea de pe Caraiman (document)

3 min read
0
0
1,177

Ministerul Apărării Naţionale va prelua de la Consiliul Local al Oraşului Buşteni administrarea şi întreţinerea „Monumentului Eroilor – Cruce”, de pe Masivul Caraiman.

Potrivit unui document care va fi aprobat în şedinţa de joi a Guvernului României Armata va prelua spre administrare Crucea de pe Caraiman, deoarece autorităţule locale din Buşteni nu dispun de fondurile necesare pentru reparaţiile de care are nevoie monumentul. Este vorba de aproximativ 6 milioane de lei, bani ce vor fi cheltuţi din bugetul MApN.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, cere într-un memorandum adresat premierului Cioloş să fie elaborată o hotărâre prin care Armata să preia Crucea de pe Caraiman şi să se ocupe de reparaţii. Motoc îşi motivează decizia prin faptul că monumentul nu trebuie lasat în paragină, în condiţiile demarării Programului Naţional „România 100”, iniţiat în baza Hotărârii Guvernului nr. 24/2014 privind instituirea Programului Naţional „România 100”, pentru aniversarea, la 1 Decembrie 2018, a 100 de ani de la crearea statului naţional, unitar, român.

Vezi AICI Memorandumul prin care Armata va prelua Crucea de pe Caraiman

SURSA: http://www.ziuaveche.ro

*****

Ca urmare a solicitarilor de sprijin, in vederea restaurarii Monumentului Eroilor din masivul Caraiman, adresate Guvernului Romaniei in cursul anului 2015, Ministerul Apararii Nationale a supus aprobarii SGG, astazi 18 feb 2016, emiterea unei HG ce are ca obiect darea in administrarea MAN a monumentului.
Restaurarea, reabilitarea, crearea unui spatiu muzeal in incinta si includerea monumentului intr-un mare circuit international al monumentelor istorice este un deziderat al Programului National “Romania 100” si al tuturor romanilor care vor sa sarbatoreasca in  1 dec 2018, 100 de ani de la infiintarea statului national, unitar, roman.
Programul “Romania 100” alatura tara noastra statelor europene care vor organiza in 2018 Centenarul Primului Razboi Mondial, ocazie destinata omagierii eroilor care si-au pierdut viata luptând pentru libertate, credintă si întregirea neamului.

Secretariatul General al Guvernului | Documente | Documente UPP

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…