Home O seară de vis pentru sinăienii care au împlinit o jumătate de secol de iubire

O seară de vis pentru sinăienii care au împlinit o jumătate de secol de iubire

6 min read
0
0
263

Timp de jumătate de secol, au fost alături la bine şi la rău, s-au iubit şi s-au respectat. Poveştile lor de viaţă sunt presărate cu bune şi cu rele, dar au avut puterea să treacă peste toate aceste obstacole şi să devină un exemplu pentru cei mai tineri.

Binecuvântarea primită din partea soborului de preoţiDin respect faţă de cei care au petrecut peste o jumătate de veac împreună, Primăria Sinaia a organizat cea de-a cincea ediţie a balului Nunta de Aur. Dacă în urmă cu 50 de ani le-au fost alături părinţii şi prietenii, acum cei care i-au sărbătorit au fost consilierii locali, angajaţii Primăriei şi Primarul Vlad Oprea. „Organizăm cu mare plăcere, în fiecare an, acest bal unde sărbătorim cuplurile sinăiene care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Sunt bucuros că îi putem sărbători aici, la Casino, un loc plin de emoţie, unde unii dintre ei şi-au întâlnit perechea, dar în acelaşi timp sunt trist pentru că mulţi au plecat dintre noi sau sunt bolnavi şi nu pot fi aici în această seară. Este un eveniment mult aşteptat şi un bun prilej de a felicita aceste familii care reprezintă un model pentru noi. Cred că în aceste vremuri, tinerii au nevoie de exemple reale de dragoste şi respect”, a spus Vlad Oprea.

Alături de cupluri, au fost prezenţi şi cei care s-au căsătorit în urmă cu 50 de ani, dar şi-au pierdut jumătatea. Toţi au primit binecuvântarea din partea soborului de preoţi, iar după slujba religioasă, Primarul Vlad Oprea le-a oferit certificate de căsătorie simbolice. Nu au lipsit nici cadourile şi masa festivă, iar muzica şi voia bună i-au determinat pe toţi să se distreze. Tonul distracţiei a fost dat de consilierii locali şi de Vlad Oprea, care au invitat doamnele la dans. Fie că a fost vorba de vals sau muzică populară, toţi au arătat că ştiu să se distreze şi că sufletul lor este încă tânăr.

O viaţă alături, la bine şi la rău

Vlad Oprea alături de invitaţiNu le-a fost întotdeauna uşor, dar au rezistat şi au trecut peste toate necazurile cu iubire, respect şi înţelegere. Maria şi Ion Megelea pot fi un exemplu pentru toţi. Domnul Ion are 96 de ani, iar doamna Maria 83 şi sunt împreună de 57 de ani. „Ne-am înţeles foarte bine. Au existat mici discuţii, dar nu ne-am certat niciodată. Viaţa nu a fost uşoară, dar am trecut prin toate împreună pentru că ne-am iubit şi ne-am respectat”, a spus Maria Megelea.

Elena şi Vasile Cramariuc sunt împreună tot de 57 de ani şi îşi aduc aminte cu plăcere de ziua în care s-au căsătorit. „În ziua în care ne-a căsătorit a fost foarte bine, iar acum, după 57 de ani, este şi mai bine. Au existat şi discuţii, că este normal într-o căsnicie, dar dacă te iubeşti, ajungi la nunta de aur. Ne bucurăm că partcipăm la această petrecere şi îi mulţumim domnului primar că se gândeşte şi la noi”, a spus Vasile Cramariuc.

Masă festivă, cadouri, muzică bună şi multă distracţie la Nunta de AurA fost o seară deosebită, în care toată lumea s-a distrat, de la care nu a lipsit nici tortul miresei. La final, invitaţii au promis că şi anul viitor vor fi prezenţi să sărbătorească, alături de autorităţle locale, o jumătate de secol de iubire.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…