Home Breaking News Stiri Exclusive Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

Nu știi să mergi pe tocuri? Iată cum poți să o faci perfect, în câțiva pași simpli!

8 min read
0
0
501

Arată grozav, alungesc piciorul și te simți irezistibilă atunci când le porți. Este vorba, bineînțeles, despre încălțămintea cu tocuri. Ce faci însă dacă simți că nu poți merge corect? 

Platformele și tocurile înalte au o înălțime de peste 10 cm. Deși acestea pot să nu fie o problemă, când alegi modele care au între 14-18 cm, mersul pe ele poate fi mult mai dificil. Care sunt trucurile care te vor învăța să mergi pe ele precum o divă?

În primul rând, nu este vorba despre faptul că femeile trebuie să poarte tocuri pentru a se simți sexi. Nu este vorba nici despre faptul că bărbații le găsesc atractive. Multe femei pur și simplu aleg să poarte încălțămintea cu toc de pe site-ul The5thElement.ro pentru că le place. Și fiecare femeie ar trebui să poarte ceea ce i se potrivește! Tocurile înalte nu sunt cu siguranță potrivite pentru utilizarea pe termen lung, dar dacă te aventurezi din când în când, poți afla cum să pășești normal și să te simți cât mai confortabil.

Iată ce trebuie să știi despre mersul pe tocuri și cum o faci corect?

Mersul cu tocuri înalte: ce contează?

Printre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul este calitatea încălțămintei. Căci, de cele mai multe ori, atunci când vrei să economisești la o pereche de pantofi, vei simți acest lucru după câțiva pași, atunci când durerea își va face apariția.

Dacă nu ești învățată să mergi pe tocuri, este recomandat să alegi un pantof cu un toc de dimensiuni mici, iar apoi să crești gradual înălțimea acestuia. De asemenea, pentru început poartă acea încălțăminte în casă, prelungind constant timpul de purtare și apoi începe prin a-i purta în exterior pe distanțe mici.

Pentru început, alege pantofi, sandale sau botine închise, acestea fiind cele mai potrivite, căci oferă mult mai multă stabilitate și suport în timpul mersului. Poți opta chiar și pentru un model de încălțăminte cu platformă, aceștia fiind mai confortabili, deoarece diferența dintre toc și talpă nu este atât de mare.

Postura corpului și balansarea șoldurilor: antrenament pentru mersul pe tocuri

Verifică postura și tensiunea corpului

Stai în poziție verticală cu mușchii tensionați. Ține capul și spatele drept, iar umerii să fie aliniați cu corpul. În acest fel, vei distribui greutățile corpului uniform și îți asiguri un mers vertical și sigur. În plus față de această postură, tensiunea corporală bună este foarte importantă pentru a merge cu tocuri înalte.

Mergi fără teamă

Dacă te gândești constant la un accident, ajungi să te autosabotezi și prinzi frică de purtat încălțăminte înaltă. Cu ajutorul modelelor de pantofi și ghete cu toc de la the5thelement.ro, mersul pe tocuri nu va mai părea o muncă sisifică, ci mai degrabă, te vor face să te simți natural și plăcut în orice situație. 

Mărește încet lungimea pasului

Dacă tu crezi că îți poți menține echilibrul și te poți simți confortabil, poți face primii pași. Mergi încet și cu pași mici și încearcă să menții controlul și securitatea asupra mersului. Acordă atenție poziției picioarelor și asigură-te că pășești corect, fără a le încrucișa. Pune mai întâi călcâiul jos, apoi partea din față.

Acordă atenție șoldurilor

Pe lângă tensiunea și postura corpului, mișcarea șoldurilor este un indicator important al mersului cu succes pe tocuri înalte. Șoldurile ar trebui să fie oscilate ca un mic 8 atunci când ești încălțată cu tocuri înalte. Dacă șoldurile rămân rigide, atunci mersul pare țeapăn și neatrăgător.

Cel mai important lucru atunci când mergi pe tocuri înalte este să cauți întotdeauna un echilibru. Atrage atenția tuturor cu modelele deosebite pe care le porți și ține cont de toate sfaturile de mai sus pentru a atrage toate privirile.

Sursa foto: pexels.com
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…