Home “Ziua Olimpismului” la Colegiul Mihail Cantacuzino

“Ziua Olimpismului” la Colegiul Mihail Cantacuzino

5 min read
0
0
627

A devenit o tradiţie ca în fiecare an, în luna mai, Colegiul Mihail Cantacuzino să dedice o zi sportului. Ziua Olimpismului de anul acesta a adus la startul întrecerilor sportive elevi din opt colegii şi licee din Prahova şi Braşov. La deschiderea oficială a participat şi Primarul Vlad Oprea, un mare iubitor şi susţinător al sportului. „Mă bucur să văd că foarte mulţi tineri participă la aceste manifestări dedicate sportului la Colegiul sinăian. Premiile obţinute la concursurile şcolare şi sportive de elevii din Sinaia arată că avem copii deosebiţi, că oraşul nostru are un viitor. Ziua de astăzi, denumită Ziua Olimpismului, poate fi considerată o avanpremieră a Festivalului Olimpic pentru Tineret, ce se va desfăşura pe Valea Prahovei în 2013. Este o zi frumoasă şi le doresc tuturor să se bucure de ea, iar cei mai buni să câştige”, a spus primarul sinăian.

Tineri din două judeţe, Prahova şi Braşov, uniţi sub două cuvinte: Ziua OlimpismuluiZiua a debutat cu probele de atletism, unde tinerii s-au întrecut în aruncara greutăţii, săritura în lungime şi alergare. Fete şi băieţi au luptat pentru a obţine cel mai bun timp. „Am participat în fiecare an şi am avut rezultate destul de bune. Am avut o performanţă la săritura în lungime cu elan complet, de 5,60 m şi la săritura de pe loc, 2, 80 m. Voi participa şi anul viitor cu siguranţă”, a spus Tiberiu Şerbulea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Mihail Cantacuzino.

Proba de săritură în lungime a fetelor a fost câştigată tot de o elevă din Sinaia, Anda Făcăleţ. „Am participat la alergare 50 m, unde am scos 7,42 s, la săritura în lungime de pe loc, unde am scos 2,15 m şi la săritura în lungime cu elan complet, unde am sărit 4,44 m. Este primul an în care am participat, îmi place foarte mult atmosfera şi sportul în general.”

Manifestările sportive vor să atragă cât mai mulţi copii spre activităţile în aer liber, pentru că sportul nu este doar mişcare, este sănătate.

Directorul Colegiului Mihail Cantacuzino, Lăcrimioara Cojoianu, promite multe surprize pentru anul viitor, când competiţia va împlini 20 de ani. „Ziua Olimpismului este o tradiţie pentru colegiul nostru şi iată că am ajuns la cea de-a XIX-a ediţie. Este o manifestare care se bucură de foarte mare popularitate în rândul elevilor şi de o participare pe măsură. Anul acesta, la Ziua Olimpismului au venit elevi din opt licee şi colegii din Prahova şi Braşov. Anul viitor vom organiza o Zi a Olimpismului deosebită, deoarece vom fi la a XX-a ediţie”, a spus Lăcrimioara Cojoianu.

Manifestările dedicate sportului au continuat pe parcursul întregii zile, iar la final tinerii s-au despărţit cu gândul la ediţia de anul viitor, când vor sărbători 20 de ani de sport la Colegiul Mihail Cantacuzino.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…