Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni O vulpe s-a imprietenit cu salvamontistii de la refugiul Babele

O vulpe s-a imprietenit cu salvamontistii de la refugiul Babele

2 min read
0
0
629

De regula, vulpile sunt foarte timide si o iau la fuga doar cand simt miros de om. Nu si Mita. In fiecare zi, aceasta vulpe din Bucegi isi paraseste vizuina ca sa-si viziteze prietenii, pe salvamontistii de la refugiul Babele. Nu pentru ca le-ar duce dorul, dar asa se alege cu o masa imbelsugata fara sa faca prea mult efort.

Mita este intampinata cu mancare de fiecare data cand ajunge la refugiul Salvamont. “Sare pe geam ca sa ne avertizeze ca a venit. O vedem si iesim sa-i dam de mancare”, spune salvamontistul Claudiu Vasilescu. Chiar daca este prietenoasa, Mita nu-i lasa niciodata pe prietenii ei sa uite sa este vulpe. Sireata vulpe este atat de sociabila incat nu-i refuza pe salvamontisti nici macar atunci cand acestia o poftesc la masa in cabana.

Vulpea se apropie de salvamontist ca si cum acesta ar fi stapanul ei. Mita nu se intelege la fel de bine si cu ceilalti localnici din varful muntelui. “Este un animal foarte curajos si destept. Aude foarte bine si stie cand se apropie cainii de la cabane. Nu are absolut nicio problema cu turistii, nu are absolut nicio problema cu camerele cu bliturile. Este deja vedeta, ii place. Foamea e mai presus de orice”, mai spune salvamontistul.

Salvamontistii din Busteni spun ca odata cu venirea primaverii vor rari mesele roscovanei si vor incerca sa o tina la distanta. Ca doar nu trebuie sa uite sa se descurce in salbaticie.

SURSA: http://a1.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…