Home Breaking News Stiri Exclusive Vrei să te muți în altă țară? Iată ce aspecte NU trebuie să-ți scape!

Vrei să te muți în altă țară? Iată ce aspecte NU trebuie să-ți scape!

6 min read
0
0
617

Mutatul poate fi o perioadă stresantă pentru toți cei implicați. Dacă în calcul intră, în plus, și o țară străină, totul devine chiar și mai complicat. De la verificări în detaliu, la planificări minuțioase, operațiunea trebuie executată ca la carte, de aceea, ea îți poate da multe bătăi de cap.

Indiferent dacă tocmai te-ai hotărât să faci acest pas sau ești deja aproape gata cu cele 1000 de verificări necesare de dinainte ( și pentru că una în plus nu strică niciodată), găsești mai jos o listă cu aspectele pe care trebuie să le iei în calcul, pentru a nu întâmpina niciun fel de probleme!

Iată 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru a te muta fără griji!

1. Alegerea companiei de transport

Atunci când vine vorba de mutatul într-o nouă locuință, dar în special în cazul în care aceasta se află în altă țară, serviciile de coletărie joacă un rol extrem de important. Ele sunt, în fond, cele care îți vor transporta toate obiectele de la o locație la alta. Așadar, există câteva aspecte cheie pe care trebuie să le ai în vedere.

În primul rând, ia în calcul traseul: „Pachetele îți vor fi transportate direct la destinație sau vor exista escale?”, „Care este exact traseul acestora?” sunt întrebări normale, la care trebuie să te asiguri că poți răspunde înainte să semnezi pentru livrare cu o anumită firmă. În al doilea rând, condițiile de transport sunt foarte importante. Asigură-te că bunurile tale sunt transportate în siguranță, fără riscul de a se sparge, rupe sau deteriora în vreun fel. 

2. Încheierea contractului de muncă actual

Din moment ce va trebui să te muți în altă țară, în afara cazului în care ești trimis acolo de firmă din diverse motive sau poți lucra în mod remote, va trebui să închei colaborarea cu respectiva companie, la care ești momentan angajat.

Ai grijă ca până să pleci, toate formalitățile să fie finalizate și să nu mai fie nevoie de tine pentru semnarea hârtiilor. De asemenea, înainte să faci pasul cel mare, asigură-te că ți-ai găsit un job stabil în noua țară, astfel încât să te poți întreține. 

3. Întocmirea tuturor actelor

Înainte să pleci într-o altă țară, asigură-te că te-ai informat bine cu privire la ce presupun procedurile oficiale sau condițiile de călătorie impuse. Unele state solicită vize, pentru care trebuie să depui cerere cu multe luni înainte. În altele, poți călători doar cu buletinul. Pașaportul este aproape mereu indispensabil, deci ai grijă ca acesta să fie valabil. Pentru toate acestea ai nevoie de timp și răbdare, căci, uneori, se poate dovedi un proces anevoios, așadar, nu neglija acest aspect și în niciun caz nu îl lăsa pe ultima sută de metri!

Așadar, iată ce aspecte cheie trebuie să iei în considerare atunci când te muți într-o țară străină. Este un pas extrem de mare, de aceea, toate detaliile trebuie bine luate în calcul și analizate. Cu răbdare și atenție, însă, chiar și cele mai grele sarcini devin ușoare!

Sursa foto: Unsplash.com 
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…