Home Oraşul Râşnov îşi schimbă stema

Oraşul Râşnov îşi schimbă stema

2 min read
0
0
590

Edilii de la Râşnov lucrează pentru înregistrarea unei noi steme a oraşului, dar şi a câtorva produse care să devină simboluri pentru localitate.
Ţinând cont de descoperirile făcute de-a lungul timpului în zona Cetăţii de la Râşnov, edilii s-au gândit să modifice însemnele oraşului. „Stema veche era prea încărcată. Aceasta va fi înlocuită cu însemnele vechi ale cetăţii, care datează de câteva sute de ani”, a spus Adrian Veştea, primarul Râşnovului.
Trandafir de Râşnov. Edilii mai au câteva proiecte care au scopul de a transforma Râşnovul într-unul dintre cele mai vizitate oraşe ale ţării. Vara viitoare, localitatea va avea şi un „trandafir de Râşnov”, o plantă concepută special pentru solul oraşului. Trandafirul va fi obţinut de specialiştii unui institut de profil din Suceava.

1 milion de euro pentru reabilitare. Timp de doi ani, cele mai afectate zone ale Cetăţii Râşnov, vor fi reabilitate cu fonduri de la bugetul local.  Reprezentanţii Primăriei Râşnov spun că în această perioadă în curtea Cetăţii Râşnov se execută mai multe lucrări de reconstrucţie şi consolidare. Edilii au alocat un milion de euro pentru aceste lucrări, care ar trebui să se întindă pe durata a doi ani. Lucrările includ şi reabilitarea unuia dintre cele mai vechi turnuri ale obiectivului, turnul Bathory.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …