Home Pastrav “imbracat” in brad, atractia targului bio de la Ploiesti

Pastrav “imbracat” in brad, atractia targului bio de la Ploiesti

3 min read
0
0
240

După succesul primei ediţii a târgului de produse ecologice şi tradiţionale intitulat sugestiv „Mâncăm româneşte. Trăim sănătos”, comercianţii au venit şi în acest weekend în parcul din faţa Halelor Centrale.

Unul dintre standurile luate cu asalt de către ploieşteni a fost cel al lui Robert Paliştan din Bacău. Băiatul de 14 ani încerca din răsputeri să răspundă la întrebările tuturor clienţilor. “Avem acasă patru bazine de păstrăvi, ceea ce înseamnă în jur de trei tone de peşte. Ca specialitate oferim păstrăv în hârzob de cetină, pentru că bradul îi oferă o aromă deosebită. Mama ştie reţeta şi tot ea prepară şi marinată din păstrăv. Toate produsele sunt ecologice, fără conservanţi pentru că sunt făcute de noi  în gospodărie”, ne-a spus Robert. Un păstrăv afumat costă 10 lei, iar cinci păstrăvi îmbrăcaţi în brad 60 de lei.

Un alt stand preferat de ploieşteni a fost cel cu dulceaţă fără zahăr adăugat şi zacuscă. “Decât să fac acasă, mai bine prefer să cumpăr de-a gata pentru că mă duce mai ieftin şi nici nu mă mai chinui de una singură”, ne-a spus Elena Costache, o pensionară care cumpărase cinci borcane de zacuscă. Un borcan de 250 de grame de dulceaţă de vişine sau magiun costă 8 lei, iar unul de zacuscă 7 lei. Ploieştenii vor putea vizita târgul din centrul oraşului până duminică.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …