Home Penelopa Calciu, locul I în Europa cu ouăle de Marans

Penelopa Calciu, locul I în Europa cu ouăle de Marans

5 min read
0
0
476

O sinăiancă, Penelopa Calciu, îi cucereşte pe francezi şi câştigă prima ediţie a Campionatului European al crescătorilor de păsări de rasă Marans. Concursul a fost organizat de Federaţia franceză de specialitate şi a reunit în competiţie 111 crescători din toată Europa. Din cele 650 de ouă expuse, cele mai frumoase au fost desemnate cele pe care le-a prezentat Penelopa Calciu care a şi obţinut locul I la secţiunea pentru străini. Culoarea maro şi greutatea ouălelor de Marans i-au adus 26 de puncte şi recunoaşterea europeană a muncii depuse. Diploma, medalia şi placheta primite sunt păstrate la loc de cinste, alături de celelalte trofee obţinute la concursurile naţionale.

Penelopa Calciu alături de câștigătoarea din Franța Penelopa Calciu a fost invitată de onoare la Salonul Agricol de la Paris, iar participarea la concurs a fost şi un bun prilej pentru doamna Calciu să devină un ambasador al României, dar mai ales al oraşului Sinaia. Le-a dăruit prietenilor francezi pliante, iar prezentarea făcută i-a facut pe mulţi să-şi dorească să viziteze Sinaia. Doamna Calciu spune că ar fi bucuroasă ca o astfel de competiţie, cu participare internaţională, să poată fi făcută şi la noi.

„Anul acesta am participat pentru a doua oară la salonul de la Paris, a fost o mare bucurie pentru mine şi un prilej de a-mi fi recunoscută munca pe care o fac. Cu această ocazie, am intrat în contact cu foarte multă lume. L-am cunoscut pe Jean-Claude Périquet, preşedintele Federaţiei Franceze a crescătorilor de păsări şi pe Gaston Harter, preşedintele Societăţii Avicole franceze, care s-au arătat interesaţi să participe la un concurs organizat la Sinaia. A fost o experienţă foarte plăcută, pentru că am venit cu un mai mare bagaj de cunoştinţe şi de noutăţi în ceea ce priveşte creşterea păsărilor de rasă. Întotdeauna voi participa cu mare plăcere, pentru că există posibilitatea de a promova nu doar munca mea şi a soţului meu, ci şi imaginea oraşului în care locuim.”

Următoarea provocare pentru Penelopa Calciu va fi la Campionatul Mondial de la Metz din 2015. Sinăianca a primit deja invitaţia de a participa cu păsări şi ouă la această competiţie.

Doamna Penelopa Calciu şi-a descoperit pasiunea pentru creşterea păsărilor de rasă, încă din 1988. De atunci şi până acum, a participat la numeroase concursuri de gen din ţară. Povestea găinilor de Marans începe însă în urmă cu cinci ani. Atunci a primit de la prietena sa, Monique Bert din Franţa, ouă de Marans, şi a devenit astfel prima crescătoare de această rasă din România. Găinile sunt originare din nord-vestul Franţei şi sunt de rasă pură. Creşterea acestei rase necesită o atenţie specială pentru că au nevoie de spaţiu şi de aer liber. Pe de altă parte, găinile trebuie să consume doar mâncare naturală, adică verdeaţă şi amestecuri de cereale.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…